Pe un teren, detinut cu contract de superficie ( cu primaria ) ,s-a construit temelia cu radierul unei case si un beci. Persoana care a construit a vandut fiului sau acesta constructie (fiind in varsta -70 ani- nu mai poate continua lucrarile) . Primaria a facut un P.V. din care a rezultat ca s-a efctuat 15% din constructie . Proiectul casei este pentru beci(subsol) , parter si mansarda . Primaria , nu s-a uitat pe proiect si a emis autorizatia de construire pe P+1. Dna notar a trecut in contractul de V-C, 15% din constructie P+1 fiindca asa trecusera cei de la primarie in autorizatie. Problema este ca dupa incheierea contractului de V-c cei de la oficiul cadastrului nu au vrut sa emita extrasul de cartea funciara numai pentru cei 15 % construiti. In aceste conditii , ce se poate face? cum se poate modifica autorizatia de construire si apoi cum ramane cu contractul de v-c.
Buna ziua,
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si imi pare rau ca am iscat atatea discutii in contradictoriut legate de acest subiect . Intradevar , pana a ne debransa de la incalzirea centralizata nu au fost probleme cu mucegaiul ( timp de 20 de ani). Dupa atate opinii ale dumneavoastra nu mai stiu nici eu ce sa cred. Clar este ca peretele comun cu vecinul este umed si se face mucegai. Mentionez ca pe acest perete nu este decat un birou , iar fereastra camerei este catre sud. Va multumesc pentru opinii si sugestii, dar tot nu stiu ce este ceva de facut.
dl. viqua ,
Nu stiu de unde ati dedus dumneavoastra ca sunt o nesimtita ,ca nu aerisesc apartamentul, ca am peretii incarcati de mobila , ca am covoare mari, ca am nu stiu ce draperii.... Mucegaiul nu apare decat iarna , si numai in camera in care are un perete comun cu vecinii care nu au nimic de incalzit si pe tavan inspre peretele respectiv. inrebarea mea este : de ce eu si vecinii mei trebuie sa ii incalzim apartamentu respectivului vecin si tot noi sa tragem ponoasele ? Da ,eu platesc 300-400 lei pe gaze pentru incalzirea apartamentului meu , am investit in centrala termica pentru a avea un confort pentru mine si familia mea , de ce trebuie sa suport eu si incalzirea apartamentelor altora . Daca eu sunt nesimtita , ei cum sunt?
Altcineva spune sa izolez cu zapada peretii. Pot sa fac si asta , dar sub izolatie nu este tot mucegai ?
Da , vreau o lege care sa-i oblige sa aiba o temperatura constanta in apartamente de 18-20 grade nu 10-12 grade .
Buna ziua,
Am si eu o problema .
Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape toti vecinii si-au instalat centrale de apartament cu o exceptie , vecinii mei din stanga ( 2 persoane intr-un apartament de 3 camere), care de atunci stau in camera cea mai mica (care nu are perete comun cu apartamentul meu) si se incalzesc cu un radiator .Deci peretii comuni cu ei sunt toata iarna reci.Deasupra de apartamentul meu se afla uscatoria , in care nu exista nimic de incalzit si se mai tine si toata iarna geamul deschis.In apartamentul de la etajul 2 ( dedesupt de al meu ) nu locuieste nimeni , deci nu se incalzeste acest apartament. In apartamentul meu s-a format mucegai , mai ales pe peretii comuni si exista o mare umiditate . Oricat a-si incalzi eu apartamentul tot se formeaza mucegai si umiditatea este foarte mare.zugravesc aproape in fiecare an.Mentionez ca vecinii mei nu sunt niste oameni saraci isi fac vacantele in starainatea , excursii....
Vreau sa stiu daca exista o lege care sa oblige proprietarii de apartamente nelocuite sau care nu le incalzesc , sa aiba o anumita temperatura pe timpul iernii? Cu uscatoria ce se poate face?
Va multumesc si astept raspunsuri care sa ma pot ajuta .
Locuiesc la bloc la etajul 3. Deasupra apartamentului meu este o uscatorie pe care o folosim 3 persoane pe post de camara si spatiu de depozitare .Una dintre vecinele care folosesc aceasta incapere isi usca mereu tot felul de rufe -covoare din care se scurge apa (apa pe care nu o aduna ) . in afara cestui fapt tine si acum geamul deschis (temp -7 grade ). Am rugat-o de nenumare ori sa nu mai deschida geamul (il deschide si noaptea) deoarece in dormitorul meu ,care se afla sub aceasta incapere , se formeaza condens si a inceput sa apara mucegai pe tavan, plus ca imi umbla mereu prin lucrurile mele din uscatorie .De cate ori inchid eu geamul ea, dupa cel mult 1/2 ora il deschide .
Doresc sa stiu cum pot sa rezolv aceasta problema . Sa fac o sesizare la asociatie? Conform legii nr 230/2007 art 17 ar trebui sa suporte consecinte?