avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecinii

Locuiesc la bloc la etajul 3. Deasupra apartamentului meu este o uscatorie pe care o folosim 3 persoane pe post de camara si spatiu de depozitare .Una dintre vecinele care folosesc aceasta incapere isi usca mereu tot felul de rufe -covoare din care se scurge apa (apa pe care nu o aduna ) . in afara cestui fapt tine si acum geamul deschis (temp -7 grade ). Am rugat-o de nenumare ori sa nu mai deschida geamul (il deschide si noaptea) deoarece in dormitorul meu ,care se afla sub aceasta incapere , se formeaza condens si a inceput sa apara mucegai pe tavan, plus ca imi umbla mereu prin lucrurile mele din uscatorie .De cate ori inchid eu geamul ea, dupa cel mult 1/2 ora il deschide .
Doresc sa stiu cum pot sa rezolv aceasta problema . Sa fac o sesizare la asociatie? Conform legii nr 230/2007 art 17 ar trebui sa suporte consecinte?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:22, 28 Decembrie 2011
dinculeana a scris:

Conform legii nr 230/2007 art 17 ar trebui sa suporte consecinte?

Constientizati ca este vorba despre spatiu comun,care in temeiul normelor in vigoare,este accesibil tuturor proprietarilor
Pe de alta parte, depozitarea de bunuri in spatiu comun,nu este permisa avand in vedere riscurile care le ridica ,curiozitate vecini,incendiu ,etc
Privitor la problemele cu condensul exista n variante de solutionare
-incheiati asigurarea facultativa a locuintei si in eventualitatea repetarii situatiei,in baza asigurarii va recuperati prejudiciu
-executati protectie hidroizolatie aferent pereti comuni zonei neincalzite
Pentru aplicarea prevederilor invocate de dvs cum probati daunele suferite,.avand in vedere ca dvs depozitati bunuri personale in spatiu comun?
Problema ridicata de dvs este minora ,se poate solutiona prin discutie directa cu vecina curioasa
Sarbatori fericite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului. geam deschis sau inchis? aaa21 aaa21 Buna ziua, Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal exista vreo lege care sa specifice un aspect referitor la uscatoria blocului. Geamul trebuie sa ... (vezi toată discuția)
In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului simonasim simonasim Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in ... (vezi toată discuția)
Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)