avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate arinna

Activitate arinna

Tresa ai firma ca sa vinzi produse pe blogul personal?
Daca am avut schizofrenie paranoida 5 ani, pot dupa ceva vreme cand sunt binesa fac cursuri de asistent maternal?
mai raspunde cineva?
Răspuns la discuția intrebare
vream sa va intreb, daca ajung sa traiesc din 125 ron pe luna ajutor social, am vreo sansa sa ma iau cei de la Protectia sociala la vreun Spital de bolnavi cronici ca nu ajung sa traiesc din banii astia si caldura,si mancare, si haine?
Răspuns la discuția Cuantumul pensiei
dar am inteles ca poti solicita venitul minim garantat in cazul in care nu ai nici un venit, daca prestezi niste activitati pentru comunitate. Este vorba de ajutorul social de 125 ron de persoana singura, sau este altceva?
Răspuns la discuția Cuantumul pensiei
Ar veni la batranete macar vreo 3 mil ca sa pot si eu trai ?Sau se poate sa fie si mai mica? Nu stiti daca este o pensie minima acordata sau e ajutorul social?
Daca sunt angajata la un srl cu o ora pe zi ,acesta fiind unicul meu venit, de ce valoare a pensiei voi avea dreptul la batranete?Mentionez ca sunt platita oricum in raport cu salariul minim pe economie.
Răspuns la discuția Pfa are salariu?
Daca imi infiintez un pfa si obtin venit brut de 400 ron lunar, platesc taxele 200 ron. Pot sa am venituri de numai 200 ron/luna si astfel sa platesc taxe de numai 100 ron (16 plus 33 contributiile) ?Am inteles ca statul nu este interesat de cata pierdere ai atat timp cat iti platesti impozitele. Si la acest venit de 200 ron, daca este singura mea sursa de venit, cam ce pensie mi se calculeaza? Sau altfel spus, ce venit minim net tre sa am ca sa mi se acorde o pensie la batranate de vreo 300 ron?


EDITAT: copiat aici mesajul consecutiv

care este val minima a acestui venit estimat?
Răspuns la discuția Pfa are salariu?
eu daca imi infiintez pfa platesc contributiile ca procent din venitul net obtinut sau imi fac cim si din salariul declarat in cim, imi calculez procentul de contributii? Am sau nu contract individual de munca ca pfa?
Răspuns la discuția Taxe si impozite pentru pfa
daca sunt cu norma fixa
Răspuns la discuția Pfa are salariu?
adica daca eu ma declar ca pers fizica autorizata cu norma de venit de 7200 ron anual si lucrez cu 2 ore pe zi salariul meu este 700 ron min brut/4, adica 175 ron sau gresesc?