legat de acest lucru am si eu o intrebare, cum este posibil sa lucrezi 12/24 12/48 si daca imi iau concediu la tura de noapte, sa imi mai ia inca 2 zile de concediu pentru urmatoarele 2 zile libere, care oricum sunt libere, daca se poate sa imi lasati si mie niste legi, sau ceva prin car5e sa gasesc mai pe intelesul tuturor (spun asta pentru ca ori nu inteleg eu, ori au gasit de la hr o portita), cum se acorda mai exact zilele de concediu, aici nu ma refer la numarul lor, ci la urmatoarele lucruri
1. la programul de lucru de 12 ore ziua de concediu trebuie calculata ca la programul de 8 ore? (adica la 8 ore program ai o zi de concediu, la 12 ore program sa iti calculeze o zi si jumatate de concediu?este normal?)
2. la programul de 12 ore ar trebui sa fie alt calcul al orelor de lucru? sau si acesta este legat de standardul de ore lucrate lunar ca si la programul de munca de 8 ore?
3. daca la punctul de mai sus, orele de 12 sunt standard ca si cele de 8 si calculate amandoua la acelasi numar de ore lucrate (20-21 * 8h)si totusi conform paternului meu de lucru fac un standard mai mic de ore, orele suplimentare facute in luna respectiva nu mai sunt calculate ca ore suplimentare?
Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum. Nelamurirea mea este cum si ce anume trebuie sa fac sa obtin muntele cela de dovezi? declaratii ale martorilor sau ce anume? nu am specificat mai sus ca sotia nici nu are un serviciu sau alta sursa de venit pentru a putea intretine copilul, cred ca este un atuu pentru mine in cazul acesta . nu?...
buna ziua
sunt un tata si un sot de 27 de ani, am si eu o intrebare, din cauza comoportamentului sotiei indiferent vreau sa depun divort, insa imi fac griji pentru soarta copilului, deoarece stiu ca in general instanta romanesca acorda custodia copilului mamei si nu tatalui, dar consider cazul meu unul mai aparte dat fiind faptul ca sotia neglijeaza cresterea copilului cat si atributiile unei sotii. as vrea sa stiu daca in astfel de cazuri procesul de divort se va efectua pe o perioada mai indelungata?, pot obtine custodia copilului?
va multumesc anticipat
bogdan