buna ziua
sunt un tata si un sot de 27 de ani, am si eu o intrebare, din cauza comoportamentului sotiei indiferent vreau sa depun divort, insa imi fac griji pentru soarta copilului, deoarece stiu ca in general instanta romanesca acorda custodia copilului mamei si nu tatalui, dar consider cazul meu unul mai aparte dat fiind faptul ca sotia neglijeaza cresterea copilului cat si atributiile unei sotii. as vrea sa stiu daca in astfel de cazuri procesul de divort se va efectua pe o perioada mai indelungata?, pot obtine custodia copilului?
va multumesc anticipat
bogdan
Regula generala de la 1 octombrie 2011 este exercitarea autoritatii parintesti in comun de ambii parinti. Doar intr-o situatie extraordinara se va dispune de catre instanta exercitarea autoritatii parintesti doar de catre unul dintre parinti.
Totusi, asa cum ati si zis, instantele romanesti sunt predispuse prin mentalitate sa acorde domiciliul minorului la mama, pentru a schimba asta trebuie sa aduceti un munte de dovezi ca mama neglijeaza minorul, etc.
Durata depinde de la caz la caz, daca exista intelegere intre soti se poate merge la notar si se divorteaza in 30 de zile, in instanta dureaza procesul în functie de aglomerarea instantei, disputele intre soti, etc.
Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum. Nelamurirea mea este cum si ce anume trebuie sa fac sa obtin muntele cela de dovezi? declaratii ale martorilor sau ce anume? nu am specificat mai sus ca sotia nici nu are un serviciu sau alta sursa de venit pentru a putea intretine copilul, cred ca este un atuu pentru mine in cazul acesta . nu?...
Probleme divort
vlad100
Buna
Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica .
Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)