Situatia mea este destul de simpla: mama a murit anul trecut, si a ramas un apartament in care in prezent locuieste tata. Suntem numai 2 surori, eu, care locuiesc in SUA, si sora mea, care locuieste in Romania.
Intrebare: vrem sa facem succesiunea anul acesta. Eu nu vreau sa renunt la cota mea de mostenire. Ce fel de procura are nevoie sora mea in Romania ca sa ma reprezinte pe mine, dar in acelasi timp, sa fiu sigura ca primesc cota mea de mostenire? Trebuie sa specific anumite lucruri? O sa fac procura la Consulatul Romanesc din New York.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca totusi nu este obligatoriu sa facem succesiunea - dar daca trece mai mult de un an o sa platesc taxa imobiliara. Deci nu este nici o lege care sa impuna penalizari in cazul in care succesiunea nu se face intr-o anumita limita de timp.
O procura semnata la consulatul din New York va fi suficient pentru sora mea sa-mi reprezinte drepturile? Ea zicea ceva de "apostila". Termenul acesta nu exista cand am plecat eu din Romania-sau nu'l stiam eu. Multumesc.
Buna ziua. Numele meu este Paula si locuiesc in prezent in Statele Unite. Mama mea a murit in decembrie anul trecut si a ramas un apartament in care in prezent locuieste tatal meu. Apartamentul a fost cumparat pe numele parintilor (mama si tata) si este complet platit. Sora mea - singura sora - ma preseaza sa facem succesiunea pana intr-un an de la data decesului. As dori sa aflu daca succesiunea este obligatorie acum, sau o putem amana si ce fel de acte trebuie sa trimit de aici. Eu nu vreau sa renunt la partea mea de mostenire. De asemenea, cand facem succesiunea, cum se imparte proprietatea intre tata, sora mea si mine? Si daca se poate, cam cat ar costa in Romania o successiune de acest fel? Va multumesc pentru ajutor.