Parintii mei au luat in credit de la Banca Populara Fortuna, in urma cu 20 de ani, ipotecand imobilul proprietate comuna, in acest scop. Au continuat sa plateasa ratele si dupa ce banca a intrat in proces de lichidare sau faliment-nu stiu exact ce s-a intamplat cu ea.
Cert este ca parintii mei nu au stiut ce trebuie sa faca si nu au facut nici in demers pentru ridicarea ipotecii, dupa achitarea integral si la termen a tuturor ratelor. Asadar, ipoteca a ramas si lucrul acesta a fost descoperit luna trecuta de catre notarul care se ocupa de succesiune, in urma decesului tatalui meu. Am incercat sa aflu daca banca mai exista si se pare ca nu. Mama nu stie exact daca au fost pastrate undeva chitantele de plata, data fiind vechimea faptelor. Va rog sa imi spuneti daca si cum se poate invoca prescriptia exctinctiva pentru ridicarea ipotecii si ce alte solutii ati recomanda dumneavastra, in acest sens. Mentionez ca banca nu a incercat niciodata sa execute imobilul si nici nu a initiat vreodata vreo comunicare cu parintii mei, privind creditul sau imobilul ipotecat sau orice alta comunicare.
Multumesc anticipat!
Tatal meu a infiintat o asociatie non-profit. Membrii sunt: el insusi, in calitate de presedinte, mama, in calitate de secretar si o prietena de familie. Sediul este in casa parintilor mei.
Tatal meu intentioneaza sa solicite credite bancare in numele asociatiei.
Intrebarile sunt:
1. are dreptul de a solicita credite fara stirea mamei, adica a secretarului asociatiei?
2. asociatia incaseasza deja fonduri din redirectionarea a 2% din impozitele unor persoane. fondurile sunt gestionate exclusiv de tata fara ca mama sa aiba nici un acces la nici o informatie sau document. Este posibil acest lucru, din punct de vedere legal legal? In calitate de secretar, nu ar trebui sa semneze vreun document? Mama suspecteaza ca tata ii falsifica semnatura pe documente.
Multumesc!
Eu va multumesc!
In cazul in care bancii i-a fost solicitat in repetate randuri, in scris, cu cerere semnata olograf si tot nu a raspuns acestei solicitari de a informa privind debitul si componenta lui, ce recomandati?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Stiti cumva de unde pot afla cuantumurile dobanzilor si penalitatilor pe care le poarta un debit deja aflat in executare silita?
In cazul in care executarea silita a fost declansata si poprirea conturilor a fost instaurata, debitul creeaza in continuare dobanzi sau penalitati?
Daca veniturile persoanei executate sunt realizate integraal in afara tarii si nu ajung in conturile poprite, ce posibilitati sunt ca aceste sa fie eventual afectate de o poprire viitoare? Creditorul/executorul pot popri si conturile din strainatate?
Va rog frumos sa im spuneti, daca stiti, daca un pensionar care completeaza in declaratia 200 rubrica "alte venituri", trebuie sa plateasca somaj, contributia la sanatate etc.