avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate cameliahutanu

Activitate cameliahutanu

Multumesc! E cum mai rau, ca toate de pe la noi.
Va multumesc pentru raspunsul documentat, domnule Valeriu Tudor.
As dori sa stiu daca valoarea contributiei la pensie, platita de catre Agentia de Somaj este fixa sau se calculeaza functie de salariul pe care l-a avut anterior somerul.
Cu stima,
Camelia Hutanu
Multumesc pentru raspuns.
2. Imi puteti da o adresa de internet unde pot gasi Legea 76/2002 cu toate modificarile? Pe site-ul Min. Muncii nu cred ca este postata ultima varianta.
4. Mai exact, ma intereseaza ce se intampla cu contributia mea pentru pensie in perioada de somaj. Stiu, nu se retine nimic din indemnizatie, dar imi pastrez statutul de asigurat. Sper ca nu ma insel.
As dori urmatoarele informatii:
1. Care este cuantumul actual al veniturilor pe care le poate realiza un somer fara sa-si piarda dreptul la indemnizatie si celelate drepturi (asigurari sociale, de sanatate, etc)?
2. Exista o reglementare care limiteaza nr. de perioade in care o persoana poate sa beneficieze de indemnizatia de somaj, pana la varsta pensionarii?
3. Daca in perioada in care se afla in plata un somer realizeaza venituri mai mari decat limita prevazuta de lege, dar pentru intervale scurte de timp, indemnizatia se poate suspenda si apoi redobandi? Daca da, in ce conditii?
4. Care este valoarea contributiilor la asigurarile sociale in perioada de plata a indemnizatiei de somaj? Este dependenta de valoarea indemnizatiei, deci de salariul anterior (contributia personala) sau este o suma fixa?
Multumesc.
V-as mai ruga sa-mi spuneti daca, in situatia in care un grup de creditori intrunesc suma de 45.000, acestia pot deschide procedura insolventei? Aceasta suma minima este necesara si in cazul in care creditorul este persoana juridica?
Multumesc! Imi puteti spune ce alte posibilitati mai am?
Datorita nerespectarii unui contract de prestari servicii, am actionat in instanta firma prestatoare si am obtinut o hotarare definitiva in favoarea mea. In urma anchetei desfasurate, executorul judecatoresc a constatat ca debitorul nu detine bunuri, deci executarea nu a avut loc. Ulterior am consultat un avocat si mi s-a spus ca nu pot sa solicit raspunderea administratorului firmei deoarece suma pe care o solicit este prea mica, existand un cuantum minimal de la care eu, ca persoana fizica, pot face acest lucru. As dori sa stiu daca, in situatia data, am posibilitatea de a-mi recupera paguba. Mentionez ca firma respectiva nu se afla in insolventa. Multumesc.