avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate lizike

Activitate lizike

Răspuns la discuția functionar public de executie
multumesc
Sotul meu este functionar public de executie (la mediu) poate sa fie asociat la firma de contabilitate cu 55% si administartor in act constitutiv al firmei?
Discuție pro rata
Intrebarea 1.Sunt o firma platitor de tva , am facut o factura de inchiriere ( teren, pasuni) fara tva pentru ca nu am depus notificare pentru taxare. Este corecta?
Intrebarea 2. In cursul anului 2011 am avut pro rata provizoriu de 92% la sfarsitul anului pro rata definita este de 84%. Intrebarea este ca in decontul pentru decembrie trebuie sa trec 84 % ,si la care rand trebuie sa trec diferenta/
iN CAZUL IN CARE SALARIATUL RENUNTA LA CRESTEREA COPILULUI (PANA LA 2 ANI ) IN FIECARE LUNA PRIMESTE 500 RON +SALARIUL?
CINEVA DACA STIE LEGEA, VA ROG SA-MI SCRIETI .
Răspuns la discuția contabilitate
IN CAZUL IN CARE COMPENSAREA SE FACE INTRE 2 FIRME AMBELE TREBUIE SA INTOCMEASCA ORDIN DE COMPENSARE SAU AJUNGE SA FACA NUMAI UNA DINTRE ELE?

DACA AM COMPENSARE IN TREI SI ATUNCI TREBUIE INTOCMIT ORDIN DE COMPENSARE SAU PE BAZA DE B.O , CEC SAU OP. AJUNGE?
Firma X intocmeste o factura de 1000 ron. In cazul acestea la Comp Y se poate contabiliza prin urmatoarea operatiuni.
401 = 461.
Discuție contabilitate
1.ordin de compensare se poate anula?
2. Compensare in trei exista ?
multumesc pentru raspuns
Discuție contabilitate
Studiu de caz.
Firma x intocmeste un op pentru firma y, dar nu are datorii fata de firma y.
Insa firma X are datorii fata de firma z. Iar firma Z are datorii fata de firma y. Aceasta procedura este legal s cum se contabilizeaza????
nimeni nu avut astfel de caz????