Lucrez in Departamentul de contabilitate al unei multi-nationale din Timisoara.
Ni se solicita ore suplimentare in mod repetat, dar suntem obligate sa ne pontam conform programului. Nu se tine cont de orele lucrate peste program deoarece se stie ca inchiderea de luna in contabilitate presupune ore in plus de munca.
Ultima data mi s-au solicitat ore suplimentare, iar la o saptamana dupa ce le-am executat au revenit si au zis ca s-au razgandit in aceasta privinta si nu vor fi luate in considerare. Am cerut o explicatie si am fost amenintata cu un avertisment daca mai indraznesc sa deschid subiectul.
Chiar se poate abuza in felul acesta pe un post de conducere? Ce putem face pentru a ne apara, avand in vedere ca nu e tocmai momentul potrivit pentru o schimbare de job?
Va multumesc!
Se poate da Politia in judecata pentru incompetenta?
In septembrie anul trecut mi-a fost furata o suma de bani din portofel, impreuna cu un card si plicul pin aferent acestuia.
Am mers imediat la Politie sa anunt furtul, dar m-au plimbat de la o sectie la alta, deoarece nimeni nu vroia sa preia plangerea, deoarece nu a fost comis furtul pe aria de care raspun ei.
Intr-un final am reusit sa depun o Plangere la Sectia 3 din Timisoara, unde m-au chemat aproape lunar sa declar ca nu s-a mai intamplat nimic.
Dupa jumatate de an au reusit in sfarsit sa conceapa o adresa catre banca de unde s-au scos banii, pentru solicitarea casetei video din data respectiva. Bineinteles ca respectiva caseta se pastra termen de 30 de zile, ca urmare nu mai exista inregistrarea fetei individului care a scos banii de pe bancomat, desi a petrecut cam 30 de minute in fata unei camere video.
Mai este putin si se implineste un an si abia acum s-au gandit sa cheme si colegii de la lucru (loc unde s-a comis fiurtul) sa povesteasca pe cine au vazut in urma cu un an ca ar fi intrat in birou.
Taraganarea anchetei si incompetenta politistului care s-a ocupat de caz au dus la pierderea dovezilor (inregistrari video) si la imposibilitatea recuperarii banilor si a identificarii vionovatului.
Totodata mi-am pierdut si increderea in aceasta institutie care mi-a demonstrat inca o data ca in tara asta se fura pe rupte pentru ca nimanui nu ii pasa.