CRACIUNADINA a scris:
Se poate da Politia in judecata pentru incompetenta?
In septembrie anul trecut mi-a fost furata o suma de bani din portofel, impreuna cu un card si plicul pin aferent acestuia.
Am mers imediat la Politie sa anunt furtul, dar m-au plimbat de la o sectie la alta, deoarece nimeni nu vroia sa preia plangerea, deoarece nu a fost comis furtul pe aria de care raspun ei.
Intr-un final am reusit sa depun o Plangere la Sectia 3 din Timisoara, unde m-au chemat aproape lunar sa declar ca nu s-a mai intamplat nimic.
Dupa jumatate de an au reusit in sfarsit sa conceapa o adresa catre banca de unde s-au scos banii, pentru solicitarea casetei video din data respectiva. Bineinteles ca respectiva caseta se pastra termen de 30 de zile, ca urmare nu mai exista inregistrarea fetei individului care a scos banii de pe bancomat, desi a petrecut cam 30 de minute in fata unei camere video.
Mai este putin si se implineste un an si abia acum s-au gandit sa cheme si colegii de la lucru (loc unde s-a comis fiurtul) sa povesteasca pe cine au vazut in urma cu un an ca ar fi intrat in birou.
Taraganarea anchetei si incompetenta politistului care s-a ocupat de caz au dus la pierderea dovezilor (inregistrari video) si la imposibilitatea recuperarii banilor si a identificarii vionovatului.
Totodata mi-am pierdut si increderea in aceasta institutie care mi-a demonstrat inca o data ca in tara asta se fura pe rupte pentru ca nimanui nu ii pasa.
Si eu am fost victima unui furt si politia nu a facut nimic desi stiam cine e autorul.
A trebuit sa fac eu munca de detectiv sa aflu nume adresa si tot degeaba.
De ce mai platim impozite?Sa-si umfle niste incompetenti burdihanele??