avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere impotriva politiei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere impotriva politiei

Se poate da Politia in judecata pentru incompetenta?
In septembrie anul trecut mi-a fost furata o suma de bani din portofel, impreuna cu un card si plicul pin aferent acestuia.
Am mers imediat la Politie sa anunt furtul, dar m-au plimbat de la o sectie la alta, deoarece nimeni nu vroia sa preia plangerea, deoarece nu a fost comis furtul pe aria de care raspun ei.
Intr-un final am reusit sa depun o Plangere la Sectia 3 din Timisoara, unde m-au chemat aproape lunar sa declar ca nu s-a mai intamplat nimic.
Dupa jumatate de an au reusit in sfarsit sa conceapa o adresa catre banca de unde s-au scos banii, pentru solicitarea casetei video din data respectiva. Bineinteles ca respectiva caseta se pastra termen de 30 de zile, ca urmare nu mai exista inregistrarea fetei individului care a scos banii de pe bancomat, desi a petrecut cam 30 de minute in fata unei camere video.
Mai este putin si se implineste un an si abia acum s-au gandit sa cheme si colegii de la lucru (loc unde s-a comis fiurtul) sa povesteasca pe cine au vazut in urma cu un an ca ar fi intrat in birou.
Taraganarea anchetei si incompetenta politistului care s-a ocupat de caz au dus la pierderea dovezilor (inregistrari video) si la imposibilitatea recuperarii banilor si a identificarii vionovatului.
Totodata mi-am pierdut si increderea in aceasta institutie care mi-a demonstrat inca o data ca in tara asta se fura pe rupte pentru ca nimanui nu ii pasa.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 12:07, 22 Iulie 2008
incercati mai intai o plangere la inspectoratul judetean de politie apoi incercati sa va adresati parchetului
avokitten a scris:

incercati mai intai o plangere la inspectoratul judetean de politie apoi incercati sa va adresati parchetului

Parerea mea este ca sa va adresati direct Parchetului.
recomand plangerea la parchet fiindca nu avem ceva contencios sa se astepte ceva.
Cred ca merge si o actiune in contencios, bazata pe art.1 din Legea nr.554/2004., orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Activitatea Poliţiei Române constituie serviciu public specializat şi se realizează în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

CRACIUNADINA a scris:

Se poate da Politia in judecata pentru incompetenta?
In septembrie anul trecut mi-a fost furata o suma de bani din portofel, impreuna cu un card si plicul pin aferent acestuia.
Am mers imediat la Politie sa anunt furtul, dar m-au plimbat de la o sectie la alta, deoarece nimeni nu vroia sa preia plangerea, deoarece nu a fost comis furtul pe aria de care raspun ei.
Intr-un final am reusit sa depun o Plangere la Sectia 3 din Timisoara, unde m-au chemat aproape lunar sa declar ca nu s-a mai intamplat nimic.
Dupa jumatate de an au reusit in sfarsit sa conceapa o adresa catre banca de unde s-au scos banii, pentru solicitarea casetei video din data respectiva. Bineinteles ca respectiva caseta se pastra termen de 30 de zile, ca urmare nu mai exista inregistrarea fetei individului care a scos banii de pe bancomat, desi a petrecut cam 30 de minute in fata unei camere video.
Mai este putin si se implineste un an si abia acum s-au gandit sa cheme si colegii de la lucru (loc unde s-a comis fiurtul) sa povesteasca pe cine au vazut in urma cu un an ca ar fi intrat in birou.
Taraganarea anchetei si incompetenta politistului care s-a ocupat de caz au dus la pierderea dovezilor (inregistrari video) si la imposibilitatea recuperarii banilor si a identificarii vionovatului.
Totodata mi-am pierdut si increderea in aceasta institutie care mi-a demonstrat inca o data ca in tara asta se fura pe rupte pentru ca nimanui nu ii pasa.

Si eu am fost victima unui furt si politia nu a facut nimic desi stiam cine e autorul.
A trebuit sa fac eu munca de detectiv sa aflu nume adresa si tot degeaba.
De ce mai platim impozite?Sa-si umfle niste incompetenti burdihanele??

Alte discuții în legătură

Ce am de facut? dana paraschiv dana paraschiv buna seara.as dori daca se poate un raspuns va rog.am facut plangere la politia capitalei ca politistul de la sectie unde am o plangere de furt calificat ... (vezi toată discuția)
Pot contesta in instanta raspunsul primit de la o institutie publica? darria13 darria13 Am facut o adresa catre o institutie publica pentru a lamuri o situatie in care ma aflu. Am primit un raspuns ambiguu. Pot contesta acest rapuns in instanta? (vezi toată discuția)
Raspuns revoltator al politiei romane la o plangere privind furtul mircea-matei mircea-matei buna ziua, recent am reclamat la politie furtul telefonului mobil. reclamatia am facut-o la mai putin de 2 ore dupa ce am constatat ca mi s-a furat telefonul. ... (vezi toată discuția)