avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot contesta in instanta raspunsul primit de la o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot contesta in instanta raspunsul primit de la o institutie publica?

Am facut o adresa catre o institutie publica pentru a lamuri o situatie in care ma aflu. Am primit un raspuns ambiguu. Pot contesta acest rapuns in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 20 Februarie 2012
Puteti sa va adresati instantei de contencios administrativ .. art.22 din Legea nr.544/2001 prevede :
(1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data
expirarii termenului prevazut la art. 7.

De asemenea, art.1 alin.1 din Legea nr. 554 din 2 decembrie 2004 a contenciosului administrativ dispune : (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său
ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluÑionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanÑei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât si public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns cerere elion elion Am depus o cerere in data 19.02.2015 la Primarie sa-mi de-a Istoricul de rol de pe urma bunicilor, insa fara nici un rezultat ma tot amana, unde ma pot adresa ... (vezi toată discuția)
Crere adresata consiliul local dar la care nu am primit nici un raspuns ! desprelegi desprelegi Am inaintat din oficiu o cererecatre consiliul local , dar acesta nu a fost aprobata si de catre primar iar prin urmare cereneanua fost dezbatuta in ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ContSters42601 ContSters42601 Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de ... (vezi toată discuția)