avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate toma_claudia

Activitate toma_claudia

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Baza de calcul a popririi (venitul net din care se calculeaza cota) poate cuprinde suma aferenta concediului medical, sau poprirea nu se aplica acestei sume?

Multumesc frumos,
Răspuns la discuția Poprire pe venituri
Multumesc pentru raspuns!
Exact acest lucru nu inteleg nici eu: ce mai cauta dosarul meu la firma de recuperare, daca am fost executata de executorul bancar, in baza incuviintarii unui judecator.
Pentru a ma asigura ca banca si-a primit banii, am solicitat bancii o situatie cu sumele primite in contul popririi, sub pretextul unui punctaj. Am primit un raspuns scris, iar punctajul facut mi-a confirmat ca sumele oprite au fost virate in intregime in contul popririi.
Totusi firma de recuperare ma hartuieste pur si simplu, si de aceea va cer un sfat. Ce poate sa faca aceasta firma de recuperare, daca o ignor? N-as vrea sa ma trezesc cu vreo executare si de la aceasta.
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie. In anul 2008 am luat un credit de nevoie personale, pe care nu am mai reusit sa-l achit in anul 2011. Am fost executata prin blocarea conturilor curente si infiintarea propririi la tert, respectiv la locul de munca.
Poprirea se executa lunar, prin retinerea si virarea banilor catre banca respectiva. Am confirmarea bancii pentru sumele primite in contul popririi (intr-un an si 2 luni, am achitat 3425Euro, din 4500 Euro cat a fost creditul initial. Avand in vedere si penalitatile, si alte dobanzi, am fost informata de banca ca in acest moment mai am 2587 Euro de achitat..
Cu toate acestea, de aproximativ 6 luni, ma tot agaseasa o fima de recuperare, care imi cere sa achit suma restanta la aceasta banca. Le-am tot explicat ca am poprire pe salariu, dar reprezentantii acestei firme nu inteleg si ma tot deranjeaza.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect, in conditiile in care nu a existat luna in care nu mi se opresca si sa nu se vireze 1/3 din venituri.

Multumesc,
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Daca este chirias, fiul meu poate solicita ajutor de caldura?
2. Daca domiciliul este in alta parte decat acela unde sta, si nu are viza de flotant, poate solicita ajutor de incalzire?
3. Trebuie depusa adeverinta ca este student? Daca da, trebuie sa specifice ca nu beneficiaza de bursa?
4. Sunt necesare si alte acte

Multumesc,
Multumesc pentru raspuns.
Primaria din Constanta a afisat metodologia pentru 2012, si stim ce trebuie facut. Ma gandeam ca la Bucuresti sunt alte obieciuri.

Multumesc,

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
- Fiul meu este student in Bucuresti la o facultate de stat, la zi, pe locuri fara taxa, anul I. Din pacate, facultatea nu a putut asigura locuri in camin pentru toti studentii anului I, asa incat am fost nevoiti sa gasim un apartament cu chirie, pe care sa-l imparta cu un coleg. Mentionez ca este incheiat un contract de inchiriere intre proprietar si chiriasi.
- Asadar, cei 2 studenti nu au nici un venit si as vrea sa stiu ce drepturi au vis a vis de subventia la caldura, si ce demersuri ar trebui intreprinse, pentru a beneficia de aceasta. 2012
Multumesc,

Răspuns la discuția recuperare debite
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar, tocmai ca eu am fost deschisa si le-am explicat situatia, le-am pus la dispozitie adresele de infiintare a popririlor, dovezi de plata, si aceasta firma de recuperare, ma agaseaza cu telefoane zilnice, la ore total nepotrivite, fara sa-mi dea un raspuns concret la situatia mea. Sunt nevoita sa stau cate 10 - 15 minute, cel putin la telefon si sa explic situatia.
Stiti ce este culmea? Executorul care a infiintat popririle este executorul bancii care a cesionat debitul catre aceasta firma. Dar, probabil, ca un angajat a scos din sistem un raport cu conturile nealimentate de la o anumita data si astfel a ajuns la concluzia ca trebuie recuperat debitul si banca a transmis aceasta situatie la firma de recuperare, fara sa mai verifice daca sunt intreprinse alte demersuri. Banuiesc acest lucru, pentru ca acolo figurez cu acest cont (cel in care depuneam ratele) fata de contul in care executorul a solicitat virarea banilor din popriri (un cont deschis la sediul central al bancii respective).
De aceea nu reusesc sa ma inteleg cu domintele de la firma care incepe sa ma streseze.
Ce ma sfatuiti sa facin continuare?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
In anul 2008 am incheiat un contract de imprumut cu o banca, pentru un cerdit de nevoi personale. A intrevenit o situatie dificila, si nu am reusit sa ma mai achit de obligatii asa cum ar fi trebuit. Executorul bancar a cerut avizul judecatorului si a obtinut poprire pe conturile curente, in iunie 2011. In aceasta situatie, am luat legatura cu executorul si am stabilit de comun acord sa infiinteze poprire pe veniturile mele, prin acceptul angajatorului, ca si tert. Acest lucru s-a intamplat si din luna septembrie,mi se opreste 1/3 din venit prin angajator, si cum lucrez in part time la un alt algajator, banca unde primesc salariul (pentru part time) imi mai oreste 1/3 din acest venit si-l vireaza in contul indicat de executor.
Toate aceste lucruri au parut in regula, pana acum 2 saptamani cand am inceput sa fiu bombardata de o firma de recuperare, cu adrese si telefoane, care imi indica o alta datorie (suma) decat cea de care stiu eu, mult mai mica.
Intrebarea mea este: Daca am infiintata poprire pe venituri, dosarul respectiv nu a capatat o alta legimtimitate? Nu se afla intr-o alta arie de rezolvare, a executorilor bancari?
Este foarte clar pentru mine, ca nu se poate obtine o stingere mai rapida a datoriei, decat prin acesta situatie de fapt.
Mutumesc antipipat celor care imi pot da un sfat.

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția bonuri de masa
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am totusi o nedumerire. La prima firma lucrez in zilele lucratoare (de luni pana vineri, cate 8 ore/zi), iar la cea de a doua firma lucrez sambata si duminica (cate 10 ore/zi).
Nu exista nici o posibilitate de a primi tichete de masa si pentru zilele nelucratoare, avand in vedere ca salariul pe care il primesc pentru aceste zile este impozitat (impozit, cas, cass, somaj), si ca valoarea acestor bonuri (2 /saptamana) ar putea fi inclusa in venit pentru a fi impozitata?
Discuție bonuri de masa
Buna ziua,

As dori sa primesc un raspuns de la persoane avizate
Eu lucrez la o firma care acorda bonuri de masa, pentru zilele efectiv lucrate (aproximativ 21 bonuri de masa/ luna), de acestea beneficiind si eu. In week-end, lucrez part time la o firma care, de asemenea acorda bonuri de masa colegelor mele care lucreaza si ele in regim part time - weekend (20 ore/sapt).
Pentru ca eu primesc bonuri de masa de la prima firma, nu beneficiez de acest avantaj si de la cea de a doua firma.
Este corect asa?

Multumesc,