Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie. In anul 2008 am luat un credit de nevoie personale, pe care nu am mai reusit sa-l achit in anul 2011. Am fost executata prin blocarea conturilor curente si infiintarea propririi la tert, respectiv la locul de munca.
Poprirea se executa lunar, prin retinerea si virarea banilor catre banca respectiva. Am confirmarea bancii pentru sumele primite in contul popririi (intr-un an si 2 luni, am achitat 3425Euro, din 4500 Euro cat a fost creditul initial. Avand in vedere si penalitatile, si alte dobanzi, am fost informata de banca ca in acest moment mai am 2587 Euro de achitat..
Cu toate acestea, de aproximativ 6 luni, ma tot agaseasa o fima de recuperare, care imi cere sa achit suma restanta la aceasta banca. Le-am tot explicat ca am poprire pe salariu, dar reprezentantii acestei firme nu inteleg si ma tot deranjeaza.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect, in conditiile in care nu a existat luna in care nu mi se opresca si sa nu se vireze 1/3 din venituri.
Nu inteleg un lucru...ati fost executata de executorul bancar, el a fost cel care v-a poprit salariul, nu-i asa? Daca e asa, nu inteleg ce mai cauta dosarul dvs. la firma de recuperare...Incercati sa luati legatura cu cei de la banca.
Multumesc pentru raspuns!
Exact acest lucru nu inteleg nici eu: ce mai cauta dosarul meu la firma de recuperare, daca am fost executata de executorul bancar, in baza incuviintarii unui judecator.
Pentru a ma asigura ca banca si-a primit banii, am solicitat bancii o situatie cu sumele primite in contul popririi, sub pretextul unui punctaj. Am primit un raspuns scris, iar punctajul facut mi-a confirmat ca sumele oprite au fost virate in intregime in contul popririi.
Totusi firma de recuperare ma hartuieste pur si simplu, si de aceea va cer un sfat. Ce poate sa faca aceasta firma de recuperare, daca o ignor? N-as vrea sa ma trezesc cu vreo executare si de la aceasta.
Doamna,
Unele banci au incheiate conventii cu astfel de firme de " consiliere " in recuperarea de creante. Aceste firmulite nu fac decat sa va hartuiasca cu mesaje pentru a va face sa platiti in plus.
In niciun caz firma respectiva nu poate incepe o alta executare silita impotriva dvs.
Executare silita
PaulMarica
buna seara,
va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele:
am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)