avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz si indolenta executor bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz si indolenta executor bancar

Buna ziua.
Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ce clientul bancii a achitat tot creditul care oricum nu ajunsese la scadenta ,dar asta are mai putina importanta.In fapt amica mea este imputernicit la aceea firma nicidecum administrator,asociat si cu toate astea au fost blocate si conturile ei ca persoana fizica.Societatea respectiva a achitat imprumutul la inceputul lunii aprilie 2009 iar in luna iunie 2009 a inchis si contul de la aceea banca dar EA are si acum contul blocat pentru suma ce trebuia sa o returneze bancii firma respectiva.Si azi ea este in imposibilitatea folosiri contului ei pentru a plati cele utilitati si o rata la un imprumut .A facut o adresa catre banca unde are ea contul blocat ca sa ii raspunda oficial -cine a blocat contul?,de ce?pentru ce suma? si numele executorului bancar de la aceea banca.?
Am indrumat-o sa se indrepte impotriva bancii implicit acelui domn executor care de mai bine de 3 luni nu a realizat ca acel contract a incetat dupa plata datoriei si automat trebuia sa deblocheze si contul persoanei fizice. Mie si acest fapt (executarea contului ei i)mi se pare un abuz in conditiile in care administratorului firmei respective nu i-au fost si lui blocate conturile.Ce plangere si impotriva cui ?Astept cu nerabdare raspunsurile.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: camym , utilizator 10:27, 28 Iulie 2009
Prietena dvs are la insemana 2 cai de atac:
--plangere penala pentru abuz in serviciu
--actiune in instanta impotriva bancii pentru deblocarea conturilor si despagubiri-daune interese
Alegerea ii apartine!B-)
SUCCES!
Multumesc.
Ati zis ca a facut o adresa catre banca in care solicita lamuriri si unele date. A primit un raspuns?
In ceea ce priveste actionarea in instanta , subscriu celor mentionate de domnul Mihai Grigore.
Am rugat-o mai bine spus am fortat-o sa depuna o cerere la banca unde are contul ea unde sa i se raspunda oficial.Luni ar trebui sa aiba si raspunsul.
Mentionez ca banca societatii nu este aceeasi cu banca la care ea are cont deschis.
Cand un executor de orice fel instituie poprire la banca X, pe conturile lui Y, acea banca X la care clientul are conturi primeste de la executor adresa de infiintare a popririi si titlul executoriu in baza caruia executorul solicita instituirea popririi.
Banca tert poprit, prin departamentul juridic propriu, verifica legalitatea adresei de poprire si regularitatea instituirii ei. Astfel, sustinerea cum ca prietena dvs. nu ar fi trebuit sa aiba deloc contul poprit este...subtire. Cu siguranta ca a semnat vreun bilet la ordin ori vreo fidejusiune pentru firma debitoare.
Sau poate ca are contul poprit pentru alt credit, propriu si personal, ori pentru vreo datorie la finante etc.
Ma indoiesc ca ar fi posibil ca doua banci sa-si dea concursul pentru ca drepturile prietenei dvs. sa fie incalcate. Probabil ca nu stiti toate raporturile juridice in care aceasta este implicata.
Si debitorul titular de conturi poprite este instiintat de executor despre masura instituirii popririi, si acestei instiintari i se anexeaza copie dupa titlul executoriu.
La fel, este destul de improbabil ca dupa achitarea de catre SC a imprumutului, executorul sa nu fi "observat" acest lucru - spuneti ca SC si-a inchis contul poprit, ori conturile poprite nu se pot inchide decat cu acordul organului de executare.

Adrese degeaba faceti catre banca tert poprit, intrucat nu aceasta are posibilitatea desfiintarii popririi, ci numai executorul bancar care a instituit poprirea. Inspre corpul executorilor bancari de la banca creditoare trebuie sa-si indrepte demersurile prietena dvs., in situatia in care chiar este victima unei astfel de...conspiratii bancare#-o

Alte discuții în legătură

Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)