avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz si indolenta executor bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz si indolenta executor bancar

Buna ziua.
Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ce clientul bancii a achitat tot creditul care oricum nu ajunsese la scadenta ,dar asta are mai putina importanta.In fapt amica mea este imputernicit la aceea firma nicidecum administrator,asociat si cu toate astea au fost blocate si conturile ei ca persoana fizica.Societatea respectiva a achitat imprumutul la inceputul lunii aprilie 2009 iar in luna iunie 2009 a inchis si contul de la aceea banca dar EA are si acum contul blocat pentru suma ce trebuia sa o returneze bancii firma respectiva.Si azi ea este in imposibilitatea folosiri contului ei pentru a plati cele utilitati si o rata la un imprumut .A facut o adresa catre banca unde are ea contul blocat ca sa ii raspunda oficial -cine a blocat contul?,de ce?pentru ce suma? si numele executorului bancar de la aceea banca.?
Am indrumat-o sa se indrepte impotriva bancii implicit acelui domn executor care de mai bine de 3 luni nu a realizat ca acel contract a incetat dupa plata datoriei si automat trebuia sa deblocheze si contul persoanei fizice. Mie si acest fapt (executarea contului ei i)mi se pare un abuz in conditiile in care administratorului firmei respective nu i-au fost si lui blocate conturile.Ce plangere si impotriva cui ?Astept cu nerabdare raspunsurile.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: camym , utilizator 10:27, 28 Iulie 2009
Da, a semnat in locul administratorului -care era plecat din tara- contractul de credit.Pana aici am lamurit de ce au pus titlu de executare si pe contul ei.Acum a intrat si in posesia raspunsului de la banca unde are ea credit unde ii confirma ca are si acum la momentul la care scriu eu contul cu titlu instituit din data de 05.03.2009.Asa am specificat ca SC a inchis contul la aceea banca -am sugerat sa obtina de la SC data cereri contului ,ultimul extras bancar si copie legalizata dupa adresa bancii in care instiinteaza SC ca la data de ....la cerere contul a fost lichidat.
Deci ce sa cred? Nu despre conspiratii #-o am facut eu vorbire ci poate incompetenta (ca de acum avem tot felul de executori fiscali ,bancari pe cand cei cu parcarile ca de nu platesti locul ocupat de ce trebuie atatea hartii scrise ,simplu vine executorul de parcare ridica masina ,o vinde isi recupereaza plata parcarii si poate mai iti da si tie ceva ...acolo! ) =D> ca altfel nu imi explic.Colega mea Diana imi sugereaza ca amica mea sa faca cerere catre banca de unde au instituit titlul dar de ce?nu intra in atributiile executorului sa stie ca a mai pus o poprire cuiva in dosarul respectiv? Intrebare -nu poate afla din instanta ca a uitat sa mai instrumenteze ceva in dosarul acela? Eu cred ca da -si el si banca care a incheiat C.M cu el. =D>
Executorul bancar este sau nu functionar public?
Daca nu este functionar public mai greu cu art.246 C.pen
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
Buna .A primit adresa de la banca si contul este tot cu poprire .Executorul bancar nu este functionar public si atunci?
Puteti sa cititi tot ce am scris la subiectul acesta.Multumesc.
Buna ziua,
sunt intru totul de acord cu numele topicului, potrivindu-se perfect si in cazul nostru.
Sotul meu a avut un credit la o banca, datorita unei nenetelegeri cu banca a fost introdus in banca datornicilor.
Am primit o notificare de la biroul de executori bancari ca ni se pune sechestru pe bunuri.De atunci incercam sa negociem cu ei o posibila reesalonare a datoriilor. Ii cautam la telefon si nu raspund.Sotul meu a plecat personal la Bucuresti, noi fiind din provincie.Dupa ce a revenit din Bucuresti a incercat iar sa lamureasca niste probleme aparute si iar nu sunt de gasit.Ce sa inteleg din aceasta atitudine? Ce se poate face in acest sens, si ce urmaresc de fapt?
Intre timp a catadicsit sa raspunda unul dintre acesti executori.Acum cateva zile ne spuneau ca s-a reziliat contractul cu banca si acum discutam intre firma de asigurari si client pentru recuperarea datoriei, asta neimplicand recalcularea dobanzii s.a, si acum spun ca se va face un credit de refinantare tot cu banca dar cu garantii suplimentare de genul giranti.Nu mai inteleg nimic si nu stiu cum sa actionez, trebuie sa facem tot ce zic ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)