avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare debite
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare debite

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
In anul 2008 am incheiat un contract de imprumut cu o banca, pentru un cerdit de nevoi personale. A intrevenit o situatie dificila, si nu am reusit sa ma mai achit de obligatii asa cum ar fi trebuit. Executorul bancar a cerut avizul judecatorului si a obtinut poprire pe conturile curente, in iunie 2011. In aceasta situatie, am luat legatura cu executorul si am stabilit de comun acord sa infiinteze poprire pe veniturile mele, prin acceptul angajatorului, ca si tert. Acest lucru s-a intamplat si din luna septembrie,mi se opreste 1/3 din venit prin angajator, si cum lucrez in part time la un alt algajator, banca unde primesc salariul (pentru part time) imi mai oreste 1/3 din acest venit si-l vireaza in contul indicat de executor.
Toate aceste lucruri au parut in regula, pana acum 2 saptamani cand am inceput sa fiu bombardata de o firma de recuperare, cu adrese si telefoane, care imi indica o alta datorie (suma) decat cea de care stiu eu, mult mai mica.
Intrebarea mea este: Daca am infiintata poprire pe venituri, dosarul respectiv nu a capatat o alta legimtimitate? Nu se afla intr-o alta arie de rezolvare, a executorilor bancari?
Este foarte clar pentru mine, ca nu se poate obtine o stingere mai rapida a datoriei, decat prin acesta situatie de fapt.
Mutumesc antipipat celor care imi pot da un sfat.

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: toma_claudia , utilizator 09:29, 4 Septembrie 2012
Daca ati primit adrese ,din continutul acestora nu ati realizat natura datoriei?
In situatia expusa,pentru clarificare se impune sa contactati personal firma de recuperare cu scopul analizarii dosarului in baza caruia acestia au intocmit si au expediat adrese pentru recuperare datoriei pretinsa in sarcina dvs
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar, tocmai ca eu am fost deschisa si le-am explicat situatia, le-am pus la dispozitie adresele de infiintare a popririlor, dovezi de plata, si aceasta firma de recuperare, ma agaseaza cu telefoane zilnice, la ore total nepotrivite, fara sa-mi dea un raspuns concret la situatia mea. Sunt nevoita sa stau cate 10 - 15 minute, cel putin la telefon si sa explic situatia.
Stiti ce este culmea? Executorul care a infiintat popririle este executorul bancii care a cesionat debitul catre aceasta firma. Dar, probabil, ca un angajat a scos din sistem un raport cu conturile nealimentate de la o anumita data si astfel a ajuns la concluzia ca trebuie recuperat debitul si banca a transmis aceasta situatie la firma de recuperare, fara sa mai verifice daca sunt intreprinse alte demersuri. Banuiesc acest lucru, pentru ca acolo figurez cu acest cont (cel in care depuneam ratele) fata de contul in care executorul a solicitat virarea banilor din popriri (un cont deschis la sediul central al bancii respective).
De aceea nu reusesc sa ma inteleg cu domintele de la firma care incepe sa ma streseze.
Ce ma sfatuiti sa facin continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)
Poprire cont creedy creedy Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie, va rog? In anul 2012, in baza unei adrese de infiintare poprire emisa de un executor bancar, s-a ... (vezi toată discuția)