avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont

Buna ziua!
Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie, va rog?
In anul 2012, in baza unei adrese de infiintare poprire emisa de un executor bancar, s-a pus poprire pe un cont detinut la o banca. In 2013 contul a fost inchis pentru inactivitate (datoria pentru care se infiintase poprirea nu a fost stinsa).
In 2022 s-a deschis un nou cont la aceeasi banca, cont ce a fost poprit automat de catre banca in baza acelei adrese de infiintare a popririi din 2012, emisa de executorul bancar. Din 2012 si pana in 2022 nu s-a mai efectuat nici un act de executare.
Cat de legal este si ce se poate face pentru ridicarea popririi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:39, 11 Martie 2022
Cat de legal este si ce se poate face pentru ridicarea popririi?
ce aveti de facut, e contestatie la executare.
Multumesc de raspuns! Impotriva cui ar trebui sa ma indrept prin contestatie, avand in vedere ca executorii bancari au fost desfiintati? Nu cunosc daca dosarul a fost preluat de executor judecatoresc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
creedy, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la momentul la care ati luat la cunostinta de infiintarea popririi. Masura luata de catre banca nu este legala dar aceasta trebuie contestata in fata instantei de judecata. In functie de datele concrete ale spetei se poate invoca perimarea executarii silite si prescriptia dreptului material la actiune.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impotriva cui ar trebui sa ma indrept prin contestatie

impotriva cui aveti datorie, nu cu executorul aveti treaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita ContSters288491 ContSters288491 Buna ziua, Doresc sa va intreb despre o poprire din 2009 pe contul de salar ... Ce se intampla daca nu cer in instanta prescrierea? Poprirea ramane pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Executare silită Stereaalex20 Stereaalex20 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată ... (vezi toată discuția)