avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelapetrescu

Activitate mihaelapetrescu

Răspuns la discuția Casa in extravilan
Multumesc mult pentru raspuns. Conform actelor pe care mi le-a aratat proprietarul, casa si terenul sunt inscrise in cartea funciara, exista cadastru si intabulare.
Necunoscand legea, eu m-am ingrijorat pntru ca pe titlul de proprietate terenul si casa figureaza ca fiind in extravilan.
Dupa achizitionarea casei, la trecerea pe rol, primaria in baza vreunei legi, imi poate face probleme din cauza ca terenul si casa sunt in extravilan?
Buna ziua, am nevoie va rog de un sfat. Vreau sa cumpar o casa si am aflat abia de curand ca se afla in extravilan. Casa este construita in 1968. Ce probleme pot sa apara in aceasta situatie si cu cine. Este oare posibil sa fie demolata dupa efectuarea tranzactiei. Mentionez ca este pe un drum comunal neasfaltat prin camp intre doua sate la 300 m de ultima cea mai apropiata casa din sat.
Răspuns la discuția mostenire
Multumesc mult pentru raspunsuri.:)
Buna sera, ma confrunt cu o situatie si am nevoie de sfaturi.
Firma la care lucrez s-a inchis (insolventa). S-a demarat procedura de concediere colectiva in luna decembrie 2011, dar inca nu au dat preavizele. Din ultimile informatii preavizele se vor da pe 25 ianuarie 2012.
Angajatii stau acasa inca de cand s-a inchis firma (jumatatea lunii decembrie 2011), cu promisiunea verbala din partea angajatorului ca vor fi platiti.
Acum, intrebarea ar fi: in ce conditii pot sa ma angazez in aceasta perioada la o alta firma ?
Nu as vrea sa-mi dau demisia inainte sa se termine perioada de preaviz (a fost un loc de munca platit binisor si dc intr-adevar se vor da banii promisi as vrea si eu sa beneficiez de ei). Dar nici nu pot sa stau acasa fara sa am o ocupatie.
Stiu ca pare putin egoist din partea mea dar asta e, incercarea moarte n-are.
Va multumesc.
Răspuns la discuția mostenire
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
As mai avea o intrebare: se poate face aceasta succesiune si pe cale judecatoreasca?
Sunt constienta ca varianta prin notariat este mai avantajoasa din punct de vedere al timpului, dureaza mai putin, dar implica si niste cheltuieli mai mari. Am ridicat aceasta problema deoarece, desi sunt patru mostenitori, toate cheltuielile vor fi suportate de unul singur, ceilalti neavand posibilitati materiale.
Va multumesc inca o data si astept raspunsurile dumneavoastra.
Discuție mostenire
Buna ziua, am si eu nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie legata de o mostenire:
Un cuplu cu patru copii. In anul 1969 moare tatal, raman ca mostenitori mama si copiii. Nu s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui.
Dupa revolutie mama a facut o cerere (la primarie) si s-a emis un titlu de proprietate in care au fost trecute urmatoarele pers: tatal (decedat), mama, unul dintre copii, si o persoana necunoscuta straina (mentionez ca eliberarea acestui titlu de proprietate s-a facut in anul 1994 in niste conditii putin dubioase, dar ma abtin de la orice comentariu in ce priveste institutia care l-a eliberat).
Lucrurile au ramas asa cativa ani buni, apoi mama a decedat nefacandu-se succesiune nici dupa moartea mamei . Acum, dupa zeci de ani copii- deveniti adulti - s-au dezmeticit, vor sa-si revendice mostenirea, fiecare sa-si ia partea cuvenita.
S-a mers in instanta cu cazul, dupa un proces lung s-a obtinut o hotarare judecatoreasca, prin care se dispune eliberarea unui titlu de proprietate doar pe numele mamei(decedata), si radierea celorlalte persoane.
Intrebarea:cum ar trebui procedat in continuare tinand cont ca scopul intregii actiuni este impartirea mostenirii?
Se face o cerere la primarie pentru eliberarea unui nou titlu de proprietate in baza hotararii judecatoresti, apoi se merge la notar pentru dezbaterea succesiunii? Sau se poate merge la notar doar cu hotararea?
Astept si accept orice sfat, sugestie, idee, orice ma poate soate din aceasta situatie destul de incurcata #-o
Va multumesc !