avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa in extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa in extravilan

Buna ziua, am nevoie va rog de un sfat. Vreau sa cumpar o casa si am aflat abia de curand ca se afla in extravilan. Casa este construita in 1968. Ce probleme pot sa apara in aceasta situatie si cu cine. Este oare posibil sa fie demolata dupa efectuarea tranzactiei. Mentionez ca este pe un drum comunal neasfaltat prin camp intre doua sate la 300 m de ultima cea mai apropiata casa din sat.
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 09:22, 9 Martie 2012
solicitati mai intai proprietarului actual sa faca demersurile necesare inscrierii in cartea funciara,
daca UAT pe raza careia se afla imobilul este de acord cu inscrierea nu trebuia sa va faceti griji cu privire la demolare
Multumesc mult pentru raspuns. Conform actelor pe care mi le-a aratat proprietarul, casa si terenul sunt inscrise in cartea funciara, exista cadastru si intabulare.
Necunoscand legea, eu m-am ingrijorat pntru ca pe titlul de proprietate terenul si casa figureaza ca fiind in extravilan.
Dupa achizitionarea casei, la trecerea pe rol, primaria in baza vreunei legi, imi poate face probleme din cauza ca terenul si casa sunt in extravilan?
primaria nu va poate face nici un fel de probleme,
in cazul in care UAT (unitatea administrativ teritoriala oras, comuna) va considera ca fiind in extravilan acea casa impiedica mersul bun al lucrurilor, ori este contrara vreunui interes public va poate expropia dupa ce in prealabil va achita o dreapta despagubire, dar nu cred ca este cazul de asa ceva
daca sunteti intabulati, este prezumat ca sunteti in legalitate indiferent unde este construita casa,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritate ContSters181996 ContSters181996 Am o neclaritate , in privinta unei case edificate pe un teren proprietate personala, teren achizitionat impreuna cu o casuta , prin act de ... (vezi toată discuția)
Intabulare ptr. autorizatie constructie goga21 goga21 Pentru o autorizatie de constructie este necesara si intabularea terenului pe care se face constructia ?Pe acest teren se mai afla o casa construita in anul ... (vezi toată discuția)
Expropriere? lajos112 lajos112 Detin un teren in extravilan, cu carte funciara. Pe acest teren de cand ma stiu exista un izvor de apa minerala, folosita de locuitorii satului. Anul trecut ... (vezi toată discuția)