avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... expropriere?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

expropriere?

Detin un teren in extravilan, cu carte funciara. Pe acest teren de cand ma stiu exista un izvor de apa minerala, folosita de locuitorii satului. Anul trecut Primaria din comuna, fara stirea mea, a ingradit izvorul si deasupra izvorului a construit un fel de foisor, iar prin tevi apa minerala a tras-o pana la un teren detinut de consiliul local unde a inceput constructia unui bazin, impiedicand astfel folosirea apei minerale de catre sateni.
Intrebarea mea este daca Primaria a comis vre-o ilegalitate, care sunt modurile prin care se poate remedia acest lucru, tinand cont de faptul ca sunt ingradit in folosirea unei proprietati private? La intrebarile mele puse primarului comunei, acesta mi-a spus ca, apa minerala este o resursa minerala aflata in proprietatea statului si urmeaza sa fiu expropriat. Ce am de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:17, 9 Noiembrie 2011
Cereti despagubiri pentru expropriere .
Dați in judecată Primaria si solicitati despăgubiri !!!!
intai sunteti "expropiat" si apoi vi se ocupa terenul - daca terenul a fost ocupat inainte si sunteti sigur ca sunteti proprietar... inseamna ca tot ce a facut primaria este in afara legii: a ocupat trenul, a construit fara autorizatie, etc. Consultati un avocat cu actele terenului dvs in mana (extras CF... schita cadastru...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de expropriere! goldfish goldfish unchiul meu, detine niste terenuri in apropiere de Cluj unde se va face o autostrada. din 2006, unchiul cand a vrut sa instraineze o parte din terenuri, i s-a ... (vezi toată discuția)
Decret de expropriere alygeo alygeo Va rog sa imi spunrti de unde pot afla in baza carui decret a avut loc o expropriere pt. utilitate publica si daca s-au primit sau nu despagubiri. In fapt, ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna Miha89 Miha89 Buna ziua,am o intrebare in legatura cu proprietatea detinuta si sper sa ma puteti ajuta. In curte sunt doi proprietari, eu detin parterul cu teren aferent si ... (vezi toată discuția)