avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna

Buna ziua,am o intrebare in legatura cu proprietatea detinuta si sper sa ma puteti ajuta. In curte sunt doi proprietari, eu detin parterul cu teren aferent si gradina in spate, ei detin etajul si 60 mp curte ingradita. Avem la comun teren intravilan de 186 mp, teren pe care este construita casa si langa casa 2 m si ceva pana la curtea lor, dar si bransanentele la apa, gaz, curent. Vreau sa stiu daca pe terenul comun pot depozita sau actiona fara acordul meu, mentionez ca depoziteaza si utileaza cand nu sunt prezenta terenul care nu este comun fara acordul meu. Ce as putea face in aceasta situatie? Alta problema este apa, este un singur ceas si nu platesc cat consuma deoarece ei nu au ceas pus si refuza sa isi puna. Ceasul de la apa nu este pe terenul comun dar in acte au dreptul l bransament. Ii pot obliga cumva sa isi puna ceas separat eu sau cei de la regia apa? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Miha89 , utilizator 15:11, 30 Iunie 2014
Cine este titularul contractului incheiat cu compania de apa? Are dreptul in acte la bransament, dar nu cred ca scrie ca are dreptul la bransament comun sau sa plateasca pausal. Ingraditi-va terenul proprietate personala, ei au fost mai harnici. In general e bine sa va intelegeti cu coproprietarii, stiti unde pot duce sicanele... sa va fie si d-voastra si lor viata un calvar.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Proprietatea comuna poate fi folosita de oricare dintre coproprietari cu conditia sa respecte destinatia bunului/terenului si sa nu ii deranjeze pe ceilalti coproprietari; daca sunt incalcate conditiile respective nu este in regula! Cat despre terenul proprietatea dvs., acesta nu poate fi folosit fata acordul dvs.! In acest caz puteti sa ii actionati in judecata, inclusiv referitor la obligatia de a-si monta un contor separat la apa!
Titulara eu sunt la apa, tevile sunt trase de la mine doar ca e un singur ceas platit din banii mei ca pana si jumate din suma ceasului au refuzat sa plateasca si da aveti dreptate au dreptul la bransament nu la bransament comun.Daca sunt titulara si ma duc la regia apa sa fac sesizare ei pot sa vina sa le puna ceas la cererea mea?deoarece au si amenintat ca nu mai platesc deloc la apa.In privinta cealalta, restul terenul este ingradit dar asta nu ii impiedica si nici nu pot sa stau cu lacat la fiecare gard sau anexa ca nu este ok.
Dreptul la bransament cred ca presupune faptul ca tevile trec pe terenul d-voastra. Nu mergeti nicaieri, d-voastra aveti apa! Chemati un instalator si blindati (obturati/inchideti) conducta care merge la coproprietar. Regia de apa nu monteaza contor fara a incheia un contract, ori coproprietarul de ce sa incheie contract cand d-voastra ii dati apa gratis?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Am fost azi la regia apa si au zis ca daca pe acte scrie ca au dreptul la bransament nu pot sa- i oblig sa si puna ceas separat doar un pausar cate sa arate cat consuma si sa plateasca, dar nefiind corecti ma indoiesc ca si atunci vor plati. Daca in acte scrie 50% din partile comune adica teren intravilan, bransament apa, curent, gaz , eu nu pot sa le opresc apa si sa i oblig prin asta sa si faca contract pe numele lor la apa si sa si traga separat ??? Ce inseamna 50% din bransament??? Faptul ca au dreptul sa si traga apa din bazinul din curte si tevile lor sa treaca prin curtea mea doar sau mai mult ?
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Miha89, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de apa separata la doi proprietari in casa nedezmembrata alinanicorici alinanicorici Buna ziua, As dori un raspuns la urmatoarele probleme: 1. Locuiesc intr-o casa nedezmembrata - un duplex cu doi proprietari. Exista un bransamentul ... (vezi toată discuția)
Probleme act vanzare-cumparare - clauze imposibil de realizat vlad8822 vlad8822 Buna ziua Am cumparat o mansarda intr-o vila formata din D+p+et 1+M. Mansarda nu era compartimentata si nici bransata la utilitati cu exceptia faptului ca ... (vezi toată discuția)
Problemă cu compania de apă: sunt titular de contract, dar suntem doi beneficiari. cum îi pot obliga pe vecini să-și facă branșament individual? Raluca Denise Raluca Denise Revin din nou cu aceeasi intrebare. Am si eu o \"problema\" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la ... (vezi toată discuția)