avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problemă cu compania de apă: sunt titular de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problemă cu compania de apă: sunt titular de contract, dar suntem doi beneficiari. Cum îi pot obliga pe vecini să-și facă branșament individual?

Revin din nou cu aceeasi intrebare.

Am si eu o "problema" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la "comun", adica sunt 2 imobile care au aceeasi adresa (casa tip vagon). Ne-am separat cu toate utilitatile, mai putin cu apa, care reprezinta un adevarat cosmar. Eu sunt titular de contract la Apa Nova si as vrea sa stiu daca exista vreo solutie pentru a-i determina pe vecini sa-si faca bransament individual. Familia respectiva este de etnie rroma, nu obisnuieste sa-si achite datoriile, iar eu primesc tot timpul somatii de sistare din aceasta cauza. Au incercat anul trecut sa-si faca bransament separat, dar lucrarile s-au efectuat ilegal, iar Apa Nova a refuzat sa incheie contractul cu ei. Si astfel am ajuns de unde am plecat. In continuare se alimenteaza cu apa curenta din canalul meu (mentionez ca le-am montat contor pasant, din banii mei, pentru o monitorizare mai facila... dar fara rezultate, bineinteles). Astfel vreau sa stiu. Chiar nu exista nicio cale sa ne separam? Am ajuns la capatul puterilor. Sunt satula de atata cearta, mizerie, somatii etc. Am fost sa vorbim la Apa Nova despre aceasta situatie si pana la urma tot ei au iesit "invingatori" pentru ca se pare ca nu le putem face nimic. Ma gandeam... daca ar fi sa ne debransam, avem in continuare nevoie de acordul lor (mentionez ca pentru orice modificarse de contract este nevoie ca proprietarul sa-zi dea acordul)? Si mai apoi, as putea sa realizez un nou contract fara a-i avea si pe ei "in carca"?

Later update: dupa o ultima discutie cu un operator Apa Nova, se pare ca desi sunt titular de contract n-am voie sa ma debransez fara permisiunea coproprietarului. Chiar e posibil asa ceva? Sunt legata de maini si de picioare pe viata de acesti nemernici? Daca, de exemplu, vreau sa ma mut de la aceasta proprietare (ca sincer sunt exasperata), chiar nu ma pot debransa de la Apa Nova fara a ma milogi de vecini sa incheiem contractul? Chiar nu exista pe lumea asta o solutie?

Va rog frumos, orice idee este binevenita. Simt ca nu mai pot trai astfel. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florentina 7 , utilizator 15:46, 24 Septembrie 2018
Analizati oportunitatea actionarii in instanta a familiei respective
La acest lucru ma gandeam si eu, dar cum voi avea castig de cauza cand casele sunt inca in indiviziune (normal ei au dreptul sa iasa la adresa pe proprietatea mea), iar ei au semnat ca si coproprietari in contractul Apa Nova?

ynocentta a scris:

Analizati oportunitatea actionarii in instanta a familiei respective

Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Raluca Denise, utilizator
Nu stiu daca am inteles bine, sunteti doua familii pentru acelasi contoar? daca nu puteti solicita furnizorului contorizarea separata a coproprietarului, ati putea solicita contorizarea separata a dvs? Asa incat contractul in care sunt "co-proprietari" sa le ramana vecinilor in exclusivitate? Racordul separat (daca este acceptabil) o sa trebuiasca platit, evident..
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
Este vorba despre 2 constructii distincte care beneficiaza de apa in baza unui singur contract furnizare apa ,cu un singur titular de contract furnizare utilitati
Unul dintre beneficiari acumuleaza debite pentru care este somat titularul de contract
Problema esentiala consta in acea ca fiind proprietar de contract furnizare apa orice interventie/modificare asupra bransamentului si asupra retelei de alimentare individuala necesita acordul beneficiarilor retelei
Am opinat solutionarea in instanta care sa dispuna hotarare judecatoreasca de obligare a furnizorului de apa sa dezafecteze/intrerupa instalatia de apa care deserveste debitorul
Exact despre aceasta situatie este vorba si se pare ca singura solutie pe care o am este actionarea in instanta. Sper astfel sa reusesc sa rezolv aceasta "problema" care ma macina de atatia ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Problema apa nova Raluca Denise Raluca Denise Buna ziua, Am si eu o \"problema\" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la \"comun\", adica sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)
Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)