avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in preaviz

Buna sera, ma confrunt cu o situatie si am nevoie de sfaturi.
Firma la care lucrez s-a inchis (insolventa). S-a demarat procedura de concediere colectiva in luna decembrie 2011, dar inca nu au dat preavizele. Din ultimile informatii preavizele se vor da pe 25 ianuarie 2012.
Angajatii stau acasa inca de cand s-a inchis firma (jumatatea lunii decembrie 2011), cu promisiunea verbala din partea angajatorului ca vor fi platiti.
Acum, intrebarea ar fi: in ce conditii pot sa ma angazez in aceasta perioada la o alta firma ?
Nu as vrea sa-mi dau demisia inainte sa se termine perioada de preaviz (a fost un loc de munca platit binisor si dc intr-adevar se vor da banii promisi as vrea si eu sa beneficiez de ei). Dar nici nu pot sa stau acasa fara sa am o ocupatie.
Stiu ca pare putin egoist din partea mea dar asta e, incercarea moarte n-are.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 7 Ianuarie 2012
Puteti sa va angajati. Puteti avea si doua contracte de munca. Nu vreau sa inteleg de ce nu plecati de buna voie daca ati gasit un loc de munca sigur?
@ mihaelapetrescu
va puteti angaja in conditiile prevazute de art.35 C.mun. ... orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea, exceptie facand situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Daca va dati demisia nu veti putea beneficia de indemnizatia de somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !! cbcalin cbcalin Am o nelamurire si as multumi celor care i-mi pot da un sfat in legatura cu aceasta : Sunt angajat al firmei Diverta din Timisoara de aproximativ o luna , ... (vezi toată discuția)
Promisiune de marire salariu Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: nou angajat, trec perioada de proba 3 luni cu excelent, si primesc o oferta mai buna la alta companie. Initiez procedura ... (vezi toată discuția)
Cum pot demisiona daca firma este in insolventa? Luciana82 Luciana82 Buna ziua, Lucrez la o firma de mai mult de 2 luni si nu am primit nici un salariul si cand am vrut sa-mi dau demisia mi s-a spus ca nu se poate pentru ca ... (vezi toată discuția)