avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT !!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT !!

Am o nelamurire si as multumi celor care i-mi pot da un sfat in legatura cu aceasta :
Sunt angajat al firmei Diverta din Timisoara de aproximativ o luna , intre timp mai exact acum cateva zile am primit un telefon de la superiorii din Bucuresti prin care ne-au anuntat ca magazinul se v-a inchde in urmatoare-le 2-3 saptamani asta insemnand ca pe data de 01.07.2012 magazinul se v-a inchide iar pana pe data de 15.07 trebuie sa raman tot in firma.pt a face returul marfii si pt a strange mobilierul . La cateva zile dupa primirea acestei vesti tot ei (superiorii de la Bucuresti) ne-au trimis sa semnam decizia si preavizul cu data de 15.07 . Dupa semnarea acestor acte la scurt timp mi-am gasit un alt job .Angajatorii de la nou job vor s-a imi faca angazarea cu data de 01.07 dar nu se poate deoarece preavizul meu la Diverta este pana pe data de 15.07.Se mai poate face ceva in aceasta situatie ? Eu am incercat sa cad de comun acord cu cei de la Diverta adica ei sa imi semneze demisia cu data de 01.07 ca sa pot sa ma angajez la noul job dar nu vor (chiar daca le-am zis ca in timpul liber intre data de 01.07 si 15.07 vin sa ii ajut la returul marfii si al mobilei fara nici o pretentie in schimb doar sa imi semneze demisia cu data de 01.07). V-a rog mult sa imi raspundeti cat mai URGENT daca stiti ce ar fi de facut in acest caz .V-a multumesc mult de tot !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 29 Iulie 2012
1. Recomandarea mea este sa semnati contractul individual de munca cu noul angajator ca sa nu peirdeti locul de munca.

2. Nu va mai duceti la fostul loc de munca (absentati), pe perioada preavizului, si vor fi nevoiti sa va concedieze pentru absente nemotivate.

3. Cred ca voiati sa spuneti de data de 01.08.2012 si 15.08.2012 (azi suntem in 28.07.2012).
Nu va incurca cu nimic preavizul de la vechiul loc de munca, intrucat art.35 C.mun. reglementeaza cumulul de functiii , si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, puteti semna linistit cu noul angajator c.i.m. ... pana la expirarea preavizului veti avea doua c.i.m. active , ceea ce este permis de legislatia in materie.
Acest lucru aveam si eu de gand sa il fac adica sa semnez contractul de munca la noul job dar cei de aclo mi-au spus bca nu putem semna contractul pana nu le duc o copie inregistrata dupa demisie .
DA, din neatentie am scris 01.07 in loc de 01.08.
Multumesc mult !
Nu are niciun suport legal solicitarea noului angajator de a prezenta decizia de incetare a raportului de munca ... ii puteti arata prevederile art.35 C.mun. .
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Spuneti-i noului angajator ca pretentia sa este ilegala.

2. Iata ce spune Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Alte discuții în legătură

Contract de munca alex83 alex83 Buna ziua..lucrez la o agentie de pariuri..si intre timp mi-am depus cererea de demisie fara sa specific perioada de preaviz..motivul demisiei este ca mi-am ... (vezi toată discuția)
Demisie george_dext george_dext Buna seara, in cazul demisiei prin art 55 /litera b neacceptata,cand este permisa angajarea la alt angajator? (vezi toată discuția)