avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Buna seara,
in cazul demisiei prin art 55 /litera b neacceptata,cand este permisa angajarea la alt angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 21 August 2011
1. Incetarea contractului individual de munca (CIM) cu art.55b din Codul muncii nu este "demisie" ci "acordul partilor".
2. Demisia este prevazuta in art.81 din Codul muncii.
3. Puteti sa va angajati la alt loc de munca oricand doriti dvs. Codul muncii va permite sa si aveti mai multe CIM in acelasi timp.
george_dext a scris:

Buna seara,
in cazul demisiei prin art 55 /litera b neacceptata,cand este permisa angajarea la alt angajator?

Demisie neacceptata nu prea exista, intrucat demisia opereaza incetarea contractului de munca, n mod unilateral, fara a fi necesaa aprobarea acesteia de catre angajator.

Incetare c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. presuoune acordul ambelor parti ... in cazul in care una dintre parti nu este de acord (in speta , angajatorul), salariatul isi poate da demisia.

Este permisa angajarea la alt angajator oricand doriti dvs dupa incetarea raportului de munca la vechiul angajator .. legea prevede si cumulul de functii in baza a mai multor c.i.m.

sa fiu mai explicit:
patronul nu-mi accepta art 55lit b si eu trebuie sa incep noul job imediat;nu pot respecta preavizul,cum pot fi angajat(cand)la noul loc de munca ,daca nu am decizia de incetare a activitatii(chiar si disciplinara) si cat dureaza sa am decizia .multumesc!
Dureaza ceva timp pana veti primi o decizie de incetare a c.i.m. ... mergeti la noul angajator si aratati prevederile art.35 C.mun. , si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)