avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plecare impotriva vointei angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plecare impotriva vointei angajatorului

Buna seara, cum se poate proceda in cazul in care am luat o decizie de moment de a inceta contractul de munca prin depunerea unei demisii cu acord de ambele parti si refuzarea ei pe motiv ca nu practica asa ceva in unitate, ca practic ei au nevoie de oameni si eu ... incepand sa am dificultati financiare am decis schimbarea unui loc de munca. Am fost cuprins de frica aparentei in istoric a celor 3 zile nemotivate, drept pentru care mi s-a oferit la semnare un preaviz de 11 zile, 24.11.2014 fiind termenul limita. Angajatorul prin intermediul functionarului de la Resurse umane a spus ca viitorul angajator va tine cont ca mi-am dus preavizul la bun sfarsit, deci sunt un salariat de buna credinta. Dar daca el nu doreste sa ma astepte, ce fac ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 13 Noiembrie 2014
II puteti explica acelui angajator ca aveti de efectuat un preaviz in urma demisiei date la vechiul loc de munca si daca doreste poate semna c.i.m. , chiar daca sunteti in preaviz.

Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !! cbcalin cbcalin Am o nelamurire si as multumi celor care i-mi pot da un sfat in legatura cu aceasta : Sunt angajat al firmei Diverta din Timisoara de aproximativ o luna , ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)
Demisie ovidiu11 ovidiu11 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot pleca de la locul de munca fara preaviz sau cu un preaviz cu zile mai putine ? Eu trebuie sa incep serviciul la noul ... (vezi toată discuția)