Va contactez in legatura cu inceperea unei activitati comerciale si am un set de intebari pentru dumneavoastra:
1.La infintarea PFA-ului, este necesară justificarea experienţei/pregătirii profesionale pentru fiecare cod CAEN ales. In ce consta acest lucru?
2. Pot infiinta o SRL cu cateva luni inainte de inceperea activitatii fara sa am costuri fiscale?
3. Pot inchide activitatea unei SRL lasand posibilitatea reluarii ei, in viitor, fara ca intre timp sa platesc taxe?
4. Se spune ca ''patronul intră în posesia profitului realizat în anul următor prin repartizarea profitului ca dividende''. Exista, totusi, forme de a beneficia de profit in calitate de actionar unic in timpul anului?
Va multumesc! :)
Acum situatia mea s-a concretizat.Am aflat ca cimul meu facut pe o perioada determinata de 1 luna(a urmat altuia de 3 luni-un total de 4 luni la ultimul angajator) a expirat acum cateva zile. Vreau sa stiu daca (avand peste 12 luni in ultimele 24) pot sa iau somaj in situatia in care ultimul meu contract a fost pe o perioada determinata (cele 4 luni) si act de incetare a activitatii ma ajuta la dosarul pt somaj, sau ce ar trebui sa se mentioneze pe el (asta daca o sa pot sa beneficiez de somaj).Multumesc mult!!!
Nu v-am multumit inca pt ca banuiam ca o sa fiu nevoit sa va mai solict ajutorul. Asadar revenind la prima intrebare . . . mi-au propus desfacerea contractului de munca cu art. 65. Pot beneficia de somaj daca accept?
As vrea sa va mai intreb: daca-la ultimul loc de munca nu am decat o vechime de 4 luni dar in ultimele 24 de luni cumulez o vechime de peste 12 luni-pot sa primesc indemnizatia de somaj?
As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari?