avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inceperea unei activitati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inceperea unei activitati comerciale

Va contactez in legatura cu inceperea unei activitati comerciale si am un set de intebari pentru dumneavoastra:
1.La infintarea PFA-ului, este necesară justificarea experienţei/pregătirii profesionale pentru fiecare cod CAEN ales. In ce consta acest lucru?
2. Pot infiinta o SRL cu cateva luni inainte de inceperea activitatii fara sa am costuri fiscale?
3. Pot inchide activitatea unei SRL lasand posibilitatea reluarii ei, in viitor, fara ca intre timp sa platesc taxe?
4. Se spune ca ''patronul intră în posesia profitului realizat în anul următor prin repartizarea profitului ca dividende''. Exista, totusi, forme de a beneficia de profit in calitate de actionar unic in timpul anului?
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 11:02, 19 Aprilie 2013
1. Trebuie sa aveti o autorizatie sau o diploma ca ati urmat o scoala in meseria respectiva.
2. Daca nu aveti activitate in aceste luni, nu platiti taxe, dar trebuie sa platiti contabil care sa va intocmeasca declaratiile fiscale , chiar daca sunt cu zero.
3. Srl-ului ii poate fi suspendata activitatea pentru maxim 3 ani, iar in aceasta perioada nu platiti taxe.
4. In ce priveste incasarea dividendelor, acestea nu pot fi incasate anticipat, dar puteti incasa anumite sume( nu exagerate) ca "avansuri din casa" si apoi sa le inchideti cu dividendele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa infinteaza un srl fany62 fany62 O societate pe actiuni poate impreuna cu o persoana fizica sa infinteze un SRL ? Ce drepturi au actionari din SA asupra SRL-ului ? Cine face imputernicirea ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, As dori sa deschid o firma ( curatatorie tapiterie auto , polish auto), insa as vrea sa stiu sa o inregistrez ca P.F.A sau S.R.L. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Administrator srl fara angajare in srl RAD  EMIL RAD EMIL in cazul infiintarii unui SRL cu actionar unic care este si administratorul SRL-ului acesta fiind pensionar ptr limita de virsta este necesara angajarea lui ... (vezi toată discuția)