avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SA infinteaza un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SA infinteaza un SRL

O societate pe actiuni poate impreuna cu o persoana fizica sa infinteze un SRL ?
Ce drepturi au actionari din SA asupra SRL-ului ?
Cine face imputernicirea pentru AGA a SRL-ului ?
Pot exista relatii contractuale intre cele doua entitati, si cine va avea drept de semnatura (reprezentanti legali)
Cel mai recent răspuns: fany62 , utilizator 09:31, 24 Februarie 2011
1. Poate
2. Calitatea de asociat persoana juridica, drepturile fiind stabilite in actul constitutiv
3. Intrebarea mi se pare neclara; imputernicirea o face AGA daca in actul constitutiv nu se dispune altfel
4. Pot exista relatii contractuale. Drept de semnatura va avea persoana imputernicita de AGA.
1. Da;
2. Actionari au dreptul de a incasa dividende ca urmare a unei hotarari a adunarii generale a actionarilor in sensul ca profitul sau o parte a sa sa fie distribuit. Adica profitul realizat de SRL trebuie repartizat asociatilor (SA si persoana fizica), urmand ca prin hotararea AGA SA sa dispuna distribuire profitului in functie de numarul de actiuni detinute de fiecare persoana;
3. Cred ca va referiti la imputernicirea pt SA sa semneze actele de constituire ale SRL-ului. In hotararea AGA prin care se decide infiintarea unui SRL impreuna cu asociatul pers fizica se poate desemna o persoana care sa reprezinte SA-ul.
3. DA, pot exista relati comerciale intre cele 2 societati comerciale. Pentru SRL va semna administratorul, iar pentru SA va semna persoana prevazuta in AGA de la pct. 3

Multumesc pentru amabilitate.
3. Da dar daca nu a avut loc o intrunire a AGA pe aceasta problema iar Presedintele Consiliului de Administratie a infintat SRL-ul in urma cu 7 ani acuma ce se mai poate face ?
4. Daca SRL-ul nu achita facturile sau nu respecta un contract poate fi actionat in judecata ?:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic s.r.l. - persoana juridica straina! ELENA VASILE ELENA VASILE Se da urmatoarea speta: Un SA al carei actionariat care este format din 1 persoana juridica straina si 4 persoane fizice straine doreste sa se transforme ... (vezi toată discuția)
Prezenta fizica aga - reprezentant asociat unic anamd25 anamd25 Am urmatoarea situatie: SRL cu asociat unic persoana juridica straina SA doreste repartizarea dividendelor din anii anteriori. Se intocmeste decizia ... (vezi toată discuția)
Imputernicire reprezentant sa prin decizie ca sau aga? adela05 adela05 Am un SA care este asociat in cadrul unui SRL din Grecia. Acum, societatea din Grecia are nevoie de un document de la SA prin care sa se imputernicesca o ... (vezi toată discuția)