Am un SA care este asociat in cadrul unui SRL din Grecia. Acum, societatea din Grecia are nevoie de un document de la SA prin care sa se imputernicesca o persoana care sa semneze AGA SRL-ului din Grecia, ca si reprezentant al SA-ului.
Intrebarea este, avand in vedere ca in Actul Constitutiv al SA-ului nu se prevede nimic in acest sens, pot sa imputernicesc persoana prin Decizie CA si nu prin AGA?
Este ok?
Va rog sa ma ajutati si cu un temei legal.
Multumesc
Parerea mea este ca aveti nevoie de AGA. Potrivit principiului simetriei actelor juridice, daca participarea SA -ului dvs. ca asociat in SRL-ul din Grecia s-a facut printr-o AGA , iar reprezentantul SA-ului nu a fost numit atunci, puteti s-o faceti acum, dar tot prin AGA, cu conditia ca in prima AGA sa nu se fi mentionat ca se lasa la latitudinea CA desemnarea pe viitor a acestui reprezentant ori sa se fi stabilit o alta modalitate de desemnare.
Reprezentantul SA-ului a fost numit prin AGA, la momentul infiintarii societatii din Grecia, strict pt semnarea doc necesare infiintarii societatii. Motivul pt care as vrea sa evit AGA este acela ca multi actionari sunt straini, nu sunt in tara acum (fiind si perioada de concedii) si eu am nevoie urgent de aceasta imputernicire. De asemenea, nu vad nici o interdicitie in lege in acest sens.
Sa infinteaza un srl
fany62
O societate pe actiuni poate impreuna cu o persoana fizica sa infinteze un SRL ?
Ce drepturi au actionari din SA asupra SRL-ului ?
Cine face imputernicirea ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator
Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)