avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari?
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
kiro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 18 Ianuarie 2012
Variante de concediere pentru care ati putea beneficia de somaj , ar mai fi :
- art.61 lit.c C.mun.- concediere pentru inaptitudine fizica si/sau psihica
- art.61 lit.d C.mun.- concediere pentru necorespundere profesionala
As vrea sa va mai intreb: daca-la ultimul loc de munca nu am decat o vechime de 4 luni dar in ultimele 24 de luni cumulez o vechime de peste 12 luni-pot sa primesc indemnizatia de somaj?
Da, se poate ... stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator ... in acest caz, veti lua de la toti fostii angajatori adeverinte de somaj ....

p.s.
aveti grija ca acest stagiu se refera la un timp demunca de 8 ore/zi ...
Este o problema faptul ca de la penultimul angajator s-a plecat prin demisie iar firma in momentul de fata este inchisa?
Nu conteaza modul de incetare a raportului de munca de la fostii angajatori ... in acest sens, cred ca AJOFM-ul va poate ajuta pentru acea adeverinta necesara inscrierii la somaj ... de la iTM puteti obtine doar adeverinta de vechime pentru acea perioada ..

Alte discuții în legătură

Notificare preaviz desfacere contract de munca. Danbossu Danbossu Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal sa primesti o notifacare de preaviz in data de 04.07.2016 dar sa isi faca efectul cu 01.07.2016 (vezi toată discuția)
Somaj angajat cu 4 ore getad getad Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu 4 ore poate beneficia de somaj. Are vechime 34 ani cu 8 ore. Daca da, cat timp (6 luni in loc de un ... (vezi toată discuția)
Preaviz tatianab70 tatianab70 buna ziua!poate imi da si mie cineva un raspuns sunt in preaviz de astazi de 30 zile calendaristice si contractul mi se va incheia cu artic.65 alin.1si mi s-a ... (vezi toată discuția)