As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari?
Nu v-am multumit inca pt ca banuiam ca o sa fiu nevoit sa va mai solict ajutorul. Asadar revenind la prima intrebare . . . mi-au propus desfacerea contractului de munca cu art. 65. Pot beneficia de somaj daca accept?
Da, in aceste conditii veti beneficia de somaj ... din ce ati postat indepliniti conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj :
- stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii la somaj
- c.i.m. va inceta din motive neimputabile dvs . (art.65 alin.1 C.mun.)
Acum situatia mea s-a concretizat.Am aflat ca cimul meu facut pe o perioada determinata de 1 luna(a urmat altuia de 3 luni-un total de 4 luni la ultimul angajator) a expirat acum cateva zile. Vreau sa stiu daca (avand peste 12 luni in ultimele 24) pot sa iau somaj in situatia in care ultimul meu contract a fost pe o perioada determinata (cele 4 luni) si act de incetare a activitatii ma ajuta la dosarul pt somaj, sau ce ar trebui sa se mentioneze pe el (asta daca o sa pot sa beneficiez de somaj).Multumesc mult!!!
Da, beneficiati de somaj daca c.i.m. a incetat ca urmare a expirarii perioadei pentru care a fost incheiat ....temeiul de drept al incetarii trebuie sa fie art.56 alin.1 lit.i C.mun., in acest caz.
Somaj
mikitth
As dori sa stiu daca la incetarea unui cotract de munca, a unei persoane cu drept de munca de 4 ore,aceasta poate sa beneficieze de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)