avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana2929

Activitate georgiana2929

Răspuns la discuția actul de donatie
multumesc frumos!!inca o intrebare mai am .Unchiul meu are o reducere la frurnizarea de curent electric.cine este responsabil de aceasta plata ,eu sau el ?mentionez ca doar el locuieste in imobil
daca donatarul are drept de uzufruct viager asupra locuintei ,si se bucura de o scutire de plata furnizarii de curent electric ,cine este responsabil de plata facturii la curent ,eu in calitate de proprietar de drept asupra locuintei sau donatorul?in imobil nu locuieste decat donatorul
am o intrebare in legatura cu actul de donatie.
In urma acestui act de donatie am primit de la unchiul meu un imobil.In acest act se stipuleaza urmatoarele:''eu donator X donez persoanei Y nuda proprietate impreuna cu dreptul de cooproprietate perpetua si fortata asupra tuturor partilor din imobill.Eu intru intr-o stapanire de drept asupra imobilului la momemntul incheierii actului urmand a intra in stapanirea de fapt abia dupa incetarea din viata a unchiului cand acesta isi va rezerva dreptul de uzufruct viager asupra mea.Intrebarea mea este urmatoare...Pot eu sa vand acest imobil in perioada de viata a unchiului meu?care este diferenta intre stapanirea de fapt si cea de drept?Ce masuri imi pot lua ca rudele de gradul 2 sa nu imi atace actul de donatie?pot sa vand acest imobil unei terte persoane cu obligatia de a nu-l da afara din apartament?

Am o problema juridica de ordin patrimonial legata de bunurile dobandite in urma actului de donatie si cele dobandite prin actul de vanzare-cumparare.Mama mea a primit printr-un act de donatie de la unchiul ei un apartament.Singura obligatie stipulata in acest act este aceea de a i se permite unchiului meu sa locuiasca in acest imobil pana la moartea sa.Mentionez ca acest unchi nu a fost casatorit,nu are copii,singurele rude fiind 3 frati.In urma incheierii actului ,mama mea ca proprietara al imobilului dobandit a decis inscrierea acestui dre
pt de proprietate in cartea funciara.Recent am dobandit eu acest drept in urma unui contract de vanzare -cumparare dintre mine si mama mea.Exista posibilitatea ca in urma atacarii actului de donatie de unul dintre fratii acestui unchi dupa moartea sa,actul sa fie desfiintat iar eu sa pierd acest bun?