Am o problema juridica de ordin patrimonial legata de bunurile dobandite in urma actului de donatie si cele dobandite prin actul de vanzare-cumparare.Mama mea a primit printr-un act de donatie de la unchiul ei un apartament.Singura obligatie stipulata in acest act este aceea de a i se permite unchiului meu sa locuiasca in acest imobil pana la moartea sa.Mentionez ca acest unchi nu a fost casatorit,nu are copii,singurele rude fiind 3 frati.In urma incheierii actului ,mama mea ca proprietara al imobilului dobandit a decis inscrierea acestui dre
pt de proprietate in cartea funciara.Recent am dobandit eu acest drept in urma unui contract de vanzare -cumparare dintre mine si mama mea.Exista posibilitatea ca in urma atacarii actului de donatie de unul dintre fratii acestui unchi dupa moartea sa,actul sa fie desfiintat iar eu sa pierd acest bun?
Dupa parerea mea acest lucru nu ar fi cu putiinta, deoarece doar mostenitorii rezervatari ai lui lui de cujus pot cere reductiunea liberalitatilor excesive, ori cum nu exista aceasta categorie de succesibili, nu ar fi posibil.
Act donatie
IuliaParda
Daca parintele a facut donatie un imobil, unuia dintre cei 4 copii ai sai, se poate anula actul de donatie daca nu sunt de acord toti copiii mostenitori? ... (vezi toată discuția)