avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare testament

Testamentul poate fi atacat?? Un unchi de-al meu care nu mai este in viata a facut testament unei persoane straine.Acest unchi nu avea copii. Testamentul poate fi atacat de catre fratele acestuia??
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari, prin urmare, acestia nu au calitate procesuala activa pentru reductiunea liberalitatilor excesive.

Categoria mostenitorilor rezervatari este cuprinsa din sotul supravietuitor , parinti si descendenti.

Reducţiune reprezinta acea sancţiune civilă, specifică dreptului succesoral care se aplică în cazul în care liberalităţile (donaţiile şi legatele) făcute de către de cujus, cand aduc atingere drepturilor moştenitorilor rezervatari, încălcându-le rezerva conferită de lege.


Acţiunea în reductiune are caracter personal patrimonial şi este prescriptibilă în termen de 3 ani potrivit art. 3 din Decr. nr.167/1958.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie IuliaParda IuliaParda Daca parintele a facut donatie un imobil, unuia dintre cei 4 copii ai sai, se poate anula actul de donatie daca nu sunt de acord toti copiii mostenitori? ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Testament atacat mariazet45 mariazet45 buna seatra ,un testament lasat de parintii fiicei si sotului facut in urma cu 38 de ani mai poate di atacat de fratii fiicei ?Ce sanse de castig ar avea ... (vezi toată discuția)