avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament atacat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament atacat

buna seatra ,un testament lasat de parintii fiicei si sotului facut in urma cu 38 de ani mai poate di atacat de fratii fiicei ?Ce sanse de castig ar avea la un eventuak proces .?in urma testamentului este necesar a se face un act de proprietate ?
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
mariazet45, utilizator
una seatra ,un testament lasat de parintii fiicei si sotului facut in urma cu 38 de ani mai poate di atacat de fratii fiicei ?





Dreptul de a cere reducţiunea liberalităţilor excesive aparţine moştenitorilor rezervatari, mijlocul procedural este acţiunea în reductiune.
Aceasta este îndreptată împotriva donatarilor şi legatarilor.

Acţiunea pornită de moştenitorii rezervatari poate fi continuată de succesorii acestora şi cei care le înfăţişează drepturile, nu însă şi de către alte persoane care ar avea alte interese, cum ar fi creditorii defunctului, alţi legatari .


Acţiunea în reductiune are caracter personal patrimonial şi este prescriptibilă în termen de 3 ani potrivit art. 3 din Decr. nr.167/1958.

Se poate proceda la dezbaterea succesiunii testamentare.

Succes.



Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
deci ,au dreptul sa atace un testament facut in urma cu 38 de ani ?
Tocmai ce v-a raspuns distinsa colega. Atacarea testamentului poate fi efectuata prin introducerea unei actiuni in reductiune, in maxim 3 ani de la data decesului. Astfel, puteti proceda la dezbaterea succesiunii, intrucat actiunea este prescrisa si nu va avea sanse de castig in instanta. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 oficial si legal cand incepe deschiderea succesiunii?si in cat timp poate fi atacat un testament in care sotia ii lasa sotului toata proprietatea instituindu-l ... (vezi toată discuția)
Atacare testament ralucacornelia ralucacornelia Testamentul poate fi atacat?? Un unchi de-al meu care nu mai este in viata a facut testament unei persoane straine.Acest unchi nu avea copii. Testamentul poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)