avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actul de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actul de donatie

am o intrebare in legatura cu actul de donatie.
In urma acestui act de donatie am primit de la unchiul meu un imobil.In acest act se stipuleaza urmatoarele:''eu donator X donez persoanei Y nuda proprietate impreuna cu dreptul de cooproprietate perpetua si fortata asupra tuturor partilor din imobill.Eu intru intr-o stapanire de drept asupra imobilului la momemntul incheierii actului urmand a intra in stapanirea de fapt abia dupa incetarea din viata a unchiului cand acesta isi va rezerva dreptul de uzufruct viager asupra mea.Intrebarea mea este urmatoare...Pot eu sa vand acest imobil in perioada de viata a unchiului meu?care este diferenta intre stapanirea de fapt si cea de drept?Ce masuri imi pot lua ca rudele de gradul 2 sa nu imi atace actul de donatie?pot sa vand acest imobil unei terte persoane cu obligatia de a nu-l da afara din apartament?

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:29, 22 Februarie 2012
Puteti sa l vindeti cu acordul uzufructuarului, dansul are posesia si folosinta pana la deces, dvs puteti dispune de bun.
multumesc frumos!!inca o intrebare mai am .Unchiul meu are o reducere la frurnizarea de curent electric.cine este responsabil de aceasta plata ,eu sau el ?mentionez ca doar el locuieste in imobil
uzufructuarul, adica unchiul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)