Buna ziua,
Dorim pe viitor sa facem un copil si vrem sa beneficiem de indemnizatia oferita de stat. Avem o intreprindere individuala si ceva pamant in proprietate si arenda de pe urma caruia ne intretinem familia si in baza careia platim la Anaf venituri din activ, agricole o suma modesta! Din cate am inteles din lege cuantumul venitului obtinut in ultimele 12 luni trebuie sa fie de cel putin 600leix12luni, am intrebat la Anaf dacaeste posibil sa declaram un venit mai mare in baza caruia sa obtinem indemnizatia si ni s-a spus ca nu se poate, venitul este calculat pe baza unor indicatori stas stabiliti prin lege si chiar daca facem vanzare din produse agricole de un miliard tot nu se poate . Nu exista alta alternativa prin care sa obtinem indemnizatia afara de salariat pe firma cu plata taxelor catre stat samd. ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
am facut cerere inainte dar nu ma asteptam sa reactioneze chiar asa dupa efectuarea zilelor, pentru ca el a declarat intr-o sedinta comuna ca se poate acorda oricand dorim zile libere in situatia in care avem nevoie.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, Sunt angajat al unei societati unde am solicitat concediu de odihna 3 zile, am avut niste chestiuni de rezolvat, datorita unei altercatii cu dl director general care nu prea ma are la inima, a refuzat sa accepte solicitarea mea si a considerat ca am lipsit nemotivat de la sediu firmei in situatia in care unei alte colege i-a fost aprobat concediu pe o saptamana. Este corect sa se procedeze in acest fel, se face discriminare, pot sa fac o sesizare in acest sens?
pentru o masina inmatriculata deja mai platesc incaodata 1800 euro pentru inmatricularea pe o numele altei persoana.?
Sunt proprietarul unei masini pentru care platesc asigurare auto in jur de 1400 anual intrucat am varsta de 25 ani, as vrea sa trec masina pe numele mamei mele sa platesc mai putin am inteles ca dupa varsta de 35 ani asigurarea este la jumatate de pret, dar vreau o varianta cat mai lejera, fara costuri exagerate, costa in jur de 1000 lei am inteles, .. va rog un sfat, ma gandeam la o donatie .....??
dar este facuta si mentiunea ca nu este clauza de neconcurenta si ca se supune art 969 din codul civil....si inteleg ca este valabila si in timpul prestarii ca angajat a atributiilor si dupa ce inchei cmi..
Multumesc frumos pentru raspuns, nu vorbesc totusi despre o clauza de neconcurenta ci se supune conform art 969 codul muncii reactualizat prin vointa partilor, repet ca mentiunea este facuta in fisa postului si nu in contractul de munca, Fisa postului poate fi considerata anexa la contract??
revin cu explicatii suplimentare, in situatia in care angajatul va lucra pentru o alta societate similara cu un obiect de activitate similar societatii angajatoare, acesta va fi obligat la plata daunelor/intereselor cauzate, daca se va dovedi ca din vina el au fost cauzate. prezenta mentiune nu este clauza de neconcurenta ci se supune art 969 din codul civil prin vointa partilor.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, lucrez in vanzari si intr-un timp de cativa ani am realizat un portofoliu de clienti pentru respectiva societate, in momentul angajarii pe fisa postului pe care am semnat-o este mentionata o clauza prin care nu am voie sa mai lucrez in domeniul vanzari pentru nici o alta societate concurenta cu acelasi domeniu de activitate. In caz contrar trebuie sa platesc daune. Ma poate angajatorul ataca in instanta in baza acestei clauze in situatia in care aleg sa lucrez pentru alta societate concurenta, este intemeiata clauza? trebuia inclusa in contract sa fie valabila?? multumesc :(
As vrea sa stiu daca comunici cuiva adresa completa nume complet si nr de telefon prin email ar putea sa-ti faca rau? Ma gandesc ca poate sa trimita pe adresa respectiva detalii de plata sau altceva. E o intrebare simpla dar azi e greu sa obtii un raspuns corect de la cineva competent. Multumesc.
Revin si cu detalii.