avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate cristian_alexandru

Activitate cristian_alexandru

Buna ziua.
As dori o colaboare cu Uber ca sofer partener si mi se cere o entitate juridica (PFA), insa nu stiu daca un PFA cu cod CAEN 4939-ALTE TRANSPORTURI TERESTRE DE CALATORI N.C.A necesita anumite autorizatii (cum ar fi autorizatia de taxi eliberata de primarie pentru PFA cu cod 4932- TRANSPORTURI CU TAXIURI) pentru a desfasura legal din punct de vedere juridic aceasta actvitate.
Mentionez ca un partener Uber nu poate lua clienti de pe strada, ci numai pe cei care soliciat comnada prin intremediul platformei Uber, nu incaseaza bani direct de la acestia, nu emite facturi catre clienti, toate acestea sunt efectuat de compania Uber. Are acesta activitate nevoie de autorizatia de taxi emisa de primarie sau acest cod Caen sau o alta autorizatie similara ?

Va mutumesc.
Multumesc. Solutia cu transferul bancar e eleganta si eficient in caz de idioti la ghiseu. Ramane totusi sa aflu unde exact va trebui sa depun sesizarea.
Ma aflu in imposibilitaea de a plati taxele catre administratia local. Doresc sa platesc impozitul anual pentru un bun pe care il detin (autoturism) la administratia locala (jud. Dambovita) insa mi se refuza acest drept. Motivatia este ca la adresa la care domiciliez mai exista alte persoane care mai au de platit alte taxe, amenzi, etc. (taxa anuala pentru apartament in cazul mamei mele si o amenda de circulatie pentru fratele meu) si NU M SE PERMITE plata taxei pana aceste alte persoane nu platesc celelate taxe. Consider ca este un abuz sa mi se refuze dreptul de a plati aceste taxe, lucru care poate duce apoi la penalizari pentru intarzieri in plata taxei(desi m-am prezentat pana la data limita de plata a taxei) sau la posibilitatea vanzarii acestui bun, etc.
Este legal acest refuz al administratiei de a incasa taxele pe care le datorez statului ??
Daca este ilegal, catre ce autoritate as putea face sesizare sau plangere pentru rezolvarea acestei situatii ?
Va multumesc.