avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Imposibilitate plata taxe la administratia locala.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Imposibilitate plata taxe la administratia locala.

Ma aflu in imposibilitaea de a plati taxele catre administratia local. Doresc sa platesc impozitul anual pentru un bun pe care il detin (autoturism) la administratia locala (jud. Dambovita) insa mi se refuza acest drept. Motivatia este ca la adresa la care domiciliez mai exista alte persoane care mai au de platit alte taxe, amenzi, etc. (taxa anuala pentru apartament in cazul mamei mele si o amenda de circulatie pentru fratele meu) si NU M SE PERMITE plata taxei pana aceste alte persoane nu platesc celelate taxe. Consider ca este un abuz sa mi se refuze dreptul de a plati aceste taxe, lucru care poate duce apoi la penalizari pentru intarzieri in plata taxei(desi m-am prezentat pana la data limita de plata a taxei) sau la posibilitatea vanzarii acestui bun, etc.
Este legal acest refuz al administratiei de a incasa taxele pe care le datorez statului ??
Daca este ilegal, catre ce autoritate as putea face sesizare sau plangere pentru rezolvarea acestei situatii ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristian_alexandru , utilizator 12:25, 9 Ianuarie 2012
Este clar un abuz si din pacate se pare ca a devenit o practica des intalnita (am mai citit chiar aici pe forum cazuri), iar mie mi se pare de neconceput aceasta metoda.
O solutie simpla: cereti functionarului contul de trezorerie in care se vireaza impozitul pe care il datorati (plus beneficiarul si CUI-ul), iar apoi faceti plata prin transfer bancar din contul Dvs., specificand clar la detalii ce reprezinta plata (impozit auto pentru anul ....., mentionati si rolul fiscal).
Daca aveti timp de pierdut, puteti incerca sa depuneti la registratura institutiei o sesizare in care scrieti ce ne-ati povestit noua mai sus si cereti lamuriri. Sunt obligati sa va raspunda in scris (in 30 de zile parca) si sunt si eu curioasa sa aflu care este baza legala pe care o vor invoca pentru acesta practica nesimtita.
Reveniti sa ne relatati cum s-a rezolvat!
Multumesc. Solutia cu transferul bancar e eleganta si eficient in caz de idioti la ghiseu. Ramane totusi sa aflu unde exact va trebui sa depun sesizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa loc de veci MARA_A MARA_A Tatal meu are un loc de veci concesionat intr-un cimitir in afara Bucurestiului. Din anumite motive nu a mai reusit sa achite taxa anuala din 2004. Am mers eu ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale. valentinstan valentinstan Buna ziua, dintr-o eroare der calcul nu am ajuns sa platesc impozitul intr-o localitate la vreo 600 km de mine, Prin transfer bancar nu am e experienta ... (vezi toată discuția)
Pensionar vreau sa stau la rude in alta localitate mai mult de ... Cc65 Cc65 Pensionar vreau sa stau la rude in alta localitatemai mult de 6luni cum pot transfera pensia ? (vezi toată discuția)