avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa loc de veci
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa loc de veci

Tatal meu are un loc de veci concesionat intr-un cimitir in afara Bucurestiului. Din anumite motive nu a mai reusit sa achite taxa anuala din 2004. Am mers eu sa reglementez situatia, sa ajung cu plata la zi si, daca este cazul (nu stiu daca vreo lege prevede asa ceva) sa platesc chiar si penalitati. Preotul local spune ca locul trebuie luat din nou in concesie, la pret de 2000 de lei sau, la mica intelegere, cu doar 1000 de lei. Taxa anuala cumulata pe toti anii restanti inseamna 300 de lei (30 de lei pe an x 10 ani). Am intrebat de reprezinta restul de 700 de lei pe care mi-i cere si nu a fost capabil sa justifice, baiguind:..pai, ca sa ajungeti la zi...". Exista o baza legala in care sa ceara acest pret in conditiile in care nu imi poate spune clar cum calculeaza restul de 700 de lei? Da, e adevarat ca au trecut multi ani fara a se plati, exista motive intemeiate, pe care i le-am explicat, si sint dispusa sa platesc penalitati, daca exista conform legii. El, insa, nu poate justifica suma ceruta. Ce pot face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: victoria teo , utilizator 22:45, 1 Octombrie 2014
Fiecare administratie a cimitirelor detine regulament de ordine interioara distinct
Studiati atent contractul de concesiune si ve-ti constata ca este specificat faptul ca daca titularul contractului de concesiune nu achita obligatiile anuale,contractul se reziliaza
Nici nu se discuta de reziliere. Pur si simplu ma pune sa concesionez din nou acelasi loc. El nu vrea sa-si piarda "clientul", eu as vrea sa pastrez locul, daca se poate. Ca mi-l da mie din nou sau ca il concesioneaza altcuiva, el tot cere bani. Nelamurirea mea este de unde a scos suma asta. Mi se pare un abuz, dar nu stiu cum sa demonstrez.
Are nevoie si el de ceva bani pentru familie. Din pacate, multi dintre preoti fac asta.
buna ziua
adresativa mitropoliei cu o cerere specificand toate detaliile:) sa vedeti ca se rezolva
Buna ziua,
Verificati in orice caz clauzele din actul de concesiune. Pentru a afla valoarea taxei depuneti o cerere scrisa la registratura cimitirului.

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)
Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)