avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare sau concesiune locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare sau concesiune locuri de veci

Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica eliberandu-i-se o chitanta).
Acum dupa 3.5 ani ni se cere o suma de 40 lei pentru actul de concesiune al celor doua locuri (eliberarea actelor de concesiune a inceput cu anul 2013).
Sub incidenta caror legi intra cele doua lucruri distincte mentionate mai sus, concesiune/cumparare si deasemenea, ce este valabil, chitanta de cumparare a celor doua locuri de veci sau contractul de concesiune ce urmeaza a fi eliberat?
Cel mai recent răspuns: costy19762000 , utilizator 19:31, 3 Ianuarie 2014
locul de veci e bun imobil fiind teren, deci se poate vinde doar cu act autentic.....chitanta nu prea e act autentic la notar, acestea au oricum regim juridic special si se pot doar concesiona....va trebui totusi sa clarificati ce a fost acea taxa achitata ...
pe chitanta scrie numele si prenumele, suma 1000 lei si mentiunea - DOUA LOCURI IN CIMITIRUL NEDELEA, chitanta este cu regim special
Terenul cimitirului este proprietatea Parohiei sau este proprietatea domeniului public ?
Este ff important acest lucru.
Daca e public poate cere taxa de concesiune autoritatea locala, daca e proprietatea parohiei si a vandut cu chitanta acele doua locuri de veci nu mai poate cere taxe suplimentare.
Interesativa de statutul juridic al terenului.
V ati schimbat religia ?
Nu am schimbat religia.
Terenul de proprietate publica dat sub administrarea parohiei.
Chiar daca nu ar fi vanzare-cumparare (pentru ca nu avem niciun alt act decat chitanta), cred ca cel putin o concesionare ar trebui sa fie inclusa in banii deja achitati, minim 7 ani...
Cand spuneti concesiune nu este egal proprietate! Aveti un drept de folosinta nu de priprietate asupra locurilor de veci. Cititi Regulamentul Cimitirelor din municipiul respectiv sau pe actul de concesiune daca cimitirul este parohial si vedeti care sunt conditiile.

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)