Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica eliberandu-i-se o chitanta).
Acum dupa 3.5 ani ni se cere o suma de 40 lei pentru actul de concesiune al celor doua locuri (eliberarea actelor de concesiune a inceput cu anul 2013).
Sub incidenta caror legi intra cele doua lucruri distincte mentionate mai sus, concesiune/cumparare si deasemenea, ce este valabil, chitanta de cumparare a celor doua locuri de veci sau contractul de concesiune ce urmeaza a fi eliberat?
locul de veci e bun imobil fiind teren, deci se poate vinde doar cu act autentic.....chitanta nu prea e act autentic la notar, acestea au oricum regim juridic special si se pot doar concesiona....va trebui totusi sa clarificati ce a fost acea taxa achitata ...
Terenul cimitirului este proprietatea Parohiei sau este proprietatea domeniului public ?
Este ff important acest lucru.
Daca e public poate cere taxa de concesiune autoritatea locala, daca e proprietatea parohiei si a vandut cu chitanta acele doua locuri de veci nu mai poate cere taxe suplimentare.
Interesativa de statutul juridic al terenului.
V ati schimbat religia ?
Nu am schimbat religia.
Terenul de proprietate publica dat sub administrarea parohiei.
Chiar daca nu ar fi vanzare-cumparare (pentru ca nu avem niciun alt act decat chitanta), cred ca cel putin o concesionare ar trebui sa fie inclusa in banii deja achitati, minim 7 ani...
Cand spuneti concesiune nu este egal proprietate! Aveti un drept de folosinta nu de priprietate asupra locurilor de veci. Cititi Regulamentul Cimitirelor din municipiul respectiv sau pe actul de concesiune daca cimitirul este parohial si vedeti care sunt conditiile.