avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune loc de veci Bună ziua, În urma decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune loc de veci Bună ziua, În urma decesului părinților mei, am primit în ...

Bună ziua,
În urma decesului părinților mei, am primit în concesiune în 2010 de la Parohia Goleasca jud. Argeș, un loc de veci cu 2 morminte în Cimitirul Parohial, unde sunt îngropați părinții. Au urmat două reorganizări ale parohiilor.
Prima, în 2018 în care Parohia Florica, a păstrat condițiile de concesionare, condiții în conformitate cu Regulamentul Cimitirelor din Biserica Ortodoxă Română. Singura obligație pecuniară a concesionarului este de a achita la timp taxele de întreținere a cimitirului.
A doua reorganizare în 2023 a adus administrator Parohia Dealul Târgului. Aceasta îmi cere ca la transcrierea actului să fiu de acord cu introducerea unei „redevențe” pentru locul de veci pe lângă taxa de întreținere a cimitirului, iar reînnoirea concesiunii să se facă prin solicitare la fiecare 7 ani. Eu nu sunt de acord cu aceste condiții.
Regulamentul Cimitirelor nu prevede nicăieri termenul de „redevență” pentru locurile de veci. La art. 19(4) se vorbește de obligația concesionarului de a plăti taxa de întreținere a cimitirului.
Articolul 12 b) prevede durata limitată de 7 ani pentru locurile de folosință temporară și nu cele de folosință nelimitată (veșnică).
Am încercat să plătesc taxa de întreținere, dar aceasta mi-a fost returnată deoarece nu mi se face transcrierea actului de concesiune decât în noile condiții.
Am încercat să rezolv această problemă pe cale amiabilă, adresându-mă Patriarhiei iar apoi Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dar fără rezultat.
Unde și cum mă pot adresa pentru obligarea Consiliului Parohial Dealul Târgului să facă transcrierea actului de concesiune în conformitate cu Regulamentul Cimitirelor?
În acest moment sunt împiedicat să-mi îndeplinesc condiția asumată în calitate de concesionat de a plăti taxa de întreținere a cimitirului.
Mulțumesc anticipat,
Cristian Popescu

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire loc de veci naejcon naejcon Buna ziua, Exista un act normativ care sa reglementeze dreptul de mostenire pentru una sau mai multe generatii, a unui loc de veci concesionat intr-un ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci - drept de constructie monument funerar Alin Buzatu Alin Buzatu Buna ziua! Am un loc de veci concesionat de la Arhiepiscopia Bucurestilor pe care vreau sa imi construiesc un monument funerar. In Actul de Concesiune scrie ... (vezi toată discuția)