avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci - drept de constructie monument funerar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci - drept de constructie monument funerar

Buna ziua!
Am un loc de veci concesionat de la Arhiepiscopia Bucurestilor pe care vreau sa imi construiesc un monument funerar. In Actul de Concesiune scrie la punctul 2 "Nu se va face nici un fel de lucrare (imprejmuire, asezare de cruce, cavou sau cripta) fara prealabila aprobare a consiliului Parohial eliberata in acest scop, cu exceptia asezarii pe morminte a crucilor si oricaror semne funerare de lemn, pentru care este suficient a se incunostiinta dinainte administratia cimitirului". Am facut cerere la consiliul parohial sa mi se dea dreptul sa construiesc un monument funerar cu o anumita firma, sau in regie proprie, dar nu mi s-a aprobat pe motiv ca parohia are contract de exclusivitate pentru acest gen de lucrari cu o alta firma. Am mers mai departe si am facut cerere catre Arhiepiscopia Bucurestilor, iar raspunsul a fost identic. Eu acum as vrea sa dau in judecata Arhiepiscopia Bucurestilor si as vrea sa va intreb daca am vreo sansa de reusita. Din punctul meu de vedere nu mi se pare normala aceasta exclusivitate in conditiile in care nu se precizeaza in actul de concesiune despre acest lucru, iar preturile practicate de acea firma sunt mult mai mari fata de preturile de pe piata.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Alin Buzatu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:05, 19 Decembrie 2017
Este practica des intalnita ca administratorii de cimitire sa impuna operator economic care sa execute lucrari in cimitir
Nu va hazardati in eventuala actiune in instanta impotriva arhiepiscopiei ,deoarece este o lupta inegala acestia vor fi reprezentati si aparati de un sobor de 2,3 aparatori pe cand dv veti fi obligat sa suportati costuri aparator,stress,timp alocat termenelor de judecata-fara garantia hotararii instantei...
Nu ma deranjeaza stresul si costurile. Ma intereseaza daca legal am sanse de castig, nu ma pricep foarte bine si de aceea inainte de a contacta un avocat voiam sa vad ce parere are lumea de aici de pe forum.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Alin Buzatu, utilizator
Anterior oricarui demers incercati sa vizualizati regulamentul de ordine interioara a cimitirului respectiv
Daca in regulamentul de ordine interioara este prevazut ca lucrarile de constructii funerare se executa cu firma agreata X,nu se justifica demers in instanta
Au existata astfel de demersuri in instanta,care au beneficiat de hotarare defavorabila titularilor contractelor de concesiune loc de veci
Sansele de casitg sunt minime,in actul de concesiune scrie fara aprobarea consiliului parohial.,este discutabil dpv.juridic in ce masura va este opozabila exclusivitatea la care face referire consilliul parohial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii cu clauza de exclusivitate? bau_bau bau_bau Buna ziua. Sunt administrator la o firma de pompe funebre, si doresc sa fac un contract de exclusivitate cu o parohie locala. Acest contract consta in ... (vezi toată discuția)
Constructie monument funerar SorinBv SorinBv Vreau sa construiesc,un monument funerar,la cimitirul unde este inmormantat tatal meu.(o cruce din marmura).Preotul bisericii,care administreaza cimitirul,imi ... (vezi toată discuția)
Cine va raspunde pt un incident din cimitir? stulara stulara in urma cu 4 saptamani,fratele meu in varsat de 4 ani ,aflandu-se la o inmormantare impreuna cu parintii,s-a ''accidentat'' in urma desprinderii unei pietre ... (vezi toată discuția)