avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in proprietatea unui loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in proprietatea unui loc de veci

Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta a cumparat locul de veci dar in loc sa il cumpere pe numele meu l-a cumparat pe numele sau.Eu detin toate chitantele cumpararii, dar acestea sunt trecute tot pe numele cumnatului.Locul a fost concesionat pentru 25 de ani.
Intrebarea mea este daca dupa acesti 25 de ani ,sau chiar inainte de implinirea acestora eu pot lua locul de veci pe numele meu,si sa nu mai fie cumnatul detinatorul, si cum pot realiza legal acest lucru.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:41, 19 Aprilie 2013
Nu l ati cumparat l ati concesionat. Daca locul de veci este intr un cimitir care apartine Primariei Bucuresti, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane , cumnatul dvs va poate dona locul de veci prin act autentic la notar cu donatia si cu actul de concesiune mergeti la Administratia cimitirelor si schimbati concesionarul daca apartine unei Parohii mergeti la Administratia cimitirului parohial, vedeti termenii stipulati pe actul de concesiune si dacda va este permis cumnatul sa vi doneze locul de veci.
Conform regulamentului administratiei cimitirelor,locurile de inhumare se concesioneaza pentru diferite perioade de timp ,respectiv 7,25,49 ani
Contractul de concesiune,acorda dreptul strict de folosinta a locului de inhumare,fara ca acesta sa poata face obiectul unei vanzari
Conditionat de regulamentul fiecarui cimitir,in cazul decesului titularului- dreptul de folosire a locului de inhumare,poate fi prelungit in favoarea unei rude a acestuia prin incheierea de nou contract de concesiune
Sunt cimitire in care regulamentul permite transmiterea locului de inhumare prin act de donatie,sunt cimitire in care regimul locurilor de inhumare este inchis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)