avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Locuri de veci - in conditiile date sunt cumparate sau ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Locuri de veci - in conditiile date sunt cumparate sau concesionate?

In anul 1994,parintii mei "cumpara"de la o parohie 2 locuri de veci;actul incheiat este o adeverinta cu stampila parohiei in care se spune:"se adevereste de noi parohia bisericii...., ca familia x au cumparat 2 locuri de veci,(urmeaza enumerarea vecinatatilor),pentru care s-a platit suma de 70000lei cu chitanta 129/1994.pe aceste locuri s-a construit un cavou de catre fam.Y-parintii sotiei lui x,unde sunt(parintii)si inmormantati;drept pt.care am eliberat prezenta adeverinta pentru a le servi la nevoie".In chitanta 129 scrie"70000lei reprezentand reconcesionarea unui loc de veci cu 2 gropi.....vecini...";in anul 2000,se emite pe aceste locuri un act de concesiune.Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta certifica o cumparare(atunci trebuie anulat actul de concesiune?)sau ambele acte atesta o concesionare,si cui trebuie sa ma adresez?daca totusi adeverinta atesta proprietate asupra locurilor,am sansa in instanta?-actualmente e un cimitir parohial,dar in 1994 nu stiu daca nu se vindeau locuri de veci
Cel mai recent răspuns: carmen bodeanu , utilizator 20:22, 2 Septembrie 2013
Conform mentiunii dvs. si in chitanta parohiei din 1994 si in actul din anul 2000 (probabil act emis de catre primarie) scrie reconcesionare/ concesionare. De regula primaria concesioneaza pe 25 de ani si (daca nu se depaseste termenul si se platesc la timp taxele anuale fixate prin hotararea consiliului local al primariei), la cerere, se poate prelungi concesiunea catre aceiasi detinatori.
Parohia nu detine locuri de veci in proprietate. Primaria este cea care concesioneaza locuri de veci, in schimbul unor taxe platite. Parohia va avea in vedere, cel mult, ca pe perioada mentionata in chitanta respectiva, sa nu ingroape in locul respectiv, pe cineva din afara familiei.
Nu cred ca puteti avea castig de cauza in instanta.
Daca in anul 2000 a fost eliberata de administratia cimitirului contract de concesiune,pe cale de consecinta rezulta ca titularul locului de inhumare este concesionar pentru perioada precizata in contract,respectiv detine dreptul de folosinta a acestuia
Multumesc!precizez doar faptul ca si actul de concesionare din 2000 e emis tot de parohie,ca suma din 1994 mi s-a parut cam mare pt o taxa de concesiune si ca azi ,aratand actele unui notar(cu care am avut alta problema de rezolvat)m-a sfatuit sa ma adresez arhivelor episcopiei de care apartine si daca nu ,sa ma adresez instantei;de aceea am dorit sa consult si sfatul forumului dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)
Taxa loc de veci ,cimitir tiberiutamasoiu tiberiutamasoiu Buna in anul 1994 am cumparat 2 locuri de veci cimitir ,cu chitante fiscale de la RAGCL DEVA .In anul 2003 am primit o instiintare ca acea societate detine in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)