avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar vreau sa stau la rude in alta localitate mai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar vreau sa stau la rude in alta localitate mai mult de ...

Pensionar vreau sa stau la rude in alta localitatemai mult de 6luni cum pot transfera pensia ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:09, 5 Decembrie 2022
Vreți să o mutați definitiv în alt județ`? Nu e chiar simplu de transferat dosarul la altă casă de pensii, și dacă e doar temporar, nu se prea merită.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2022
Dapix, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu intentionati sa va mutati definitiv,nu se justifca sa demarati procedura de transfer pensie
Este mult mai practic sa va deschideti cont bancar si sa utilizati sumele aferente oriunde va aflati
Daca deja primiti pensia intr-un cont, nu este nici o problema. Plecati linistit.
Daca nu, puteti deschide un cont si cereti Casei de Pensii sa vireze pensia in cont. Acel cont va avea un card atasat cu care puteti ridica banii sau puteti face plati la magazine.
Daca nu va descurcati cu Bancile (nu toti pensionarii stiu), puteti cere (fara transfer de dosar!!), plata la alta adresa. Daca este in acelasi judet, e simplu. Recunosc, nu stiu exact cum este pentru alt judet. Dar puteti intreba la Casa de pensii.
Dacă localitatea unde vreți să locuiți temporar este în același județ, este foarte simplu de rezolvat, mergeți la casa județană de pensii și depuneți cerere de plată a pensiei prin poștă la o altă adresă din altă localitate.

Dacă e în alt județ e mult mai complicat, că trebuie transferat dosarul, și dacă schimbarea reședinței este pentru o perioadă temporară, nu se merită complicațiile cu transferul dosarului.

Soluția cea mai simplă, este plata pensiei prin cont curent bancar, și astfel puteți să o ridicați cu cardul de oriunde din țară.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe card 45rodica 45rodica Mama mea fiind bolnava am adus-o la noi in judetul Hunedoara , din judetul Caras-Severin, pentru o perioada de citeva luni. Dorind sa poata ridica pensia de ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie dintr-un oras in altul marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna seara, am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. asta iarna am luat bunica din Bucuresti si am adus-o la mine (in alt oras), pana acum am avut ... (vezi toată discuția)
Primirea pensiei pe o alta adresa vasilica67 vasilica67 buna ziua am si eu o intrebare-parintii mei sunt pensionari ,au pe buletin adresa in bucuresti ,dar ei sau mutat la fratele meu in judetul giurgiu,daca nu au ... (vezi toată discuția)