avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer pensie dintr-un oras in altul
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer pensie dintr-un oras in altul

Buna seara,

am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
asta iarna am luat bunica din Bucuresti si am adus-o la mine
(in alt oras), pana acum am avut facuta o procura cu o vecina ca sa poata sa-i ridice de la postarita pensia bunicii , dupa care mergea si imi facea mie depunere pe card.acum vecina se muta cu baiatul in alt oras si nu mai cunosc pe nimeni pe care sa rog sa ma ajute. casa unde statea bunica s-a vandut intre timp, eu am o situatie mai complicata si inca nu pot sa-i fac mutatie dansei pe adresa mea, eu sunt singura am copil mic , bunica este la pat si nu ma pot deplasa la Bucuresti ptr a gasi o rezolvare problemei umbland de colo colo pe la casa de pensii si pe la Posta ptr a gasi o rezolvare.
cum sa procedez , ce varianta mai usoara imi dati?
ma gandeam sa-i fac dansei un cont dar e f batrana are 93 ani si nedeplasabila , ma gandeam tot asa sa fac o procura notariala sa deschid un cont in numele dansei.....

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 16 Iulie 2013
Buna ziua, tatal meu si-a schimbat domiciliul de cateva luni dar nu isi face mutatia deoarece a auzit ca daca depune actele pentru schimbare buletin etc, nu mai ia pensie cateva luni, nu stiu daca e corect ce a auzit avand in vedere ca pensia ii vine pe card.


Transferul dosarului de pensie nu afecteaza plata drepturilor, in nici un caz.
In cazul transferului dosarului de pensie, transmiterea dosarelor si a celorlalte documentatii catre casa de pensii destinatara se face in maxim 30 de zile de la data inregistrarii cererii de transfer.
Conform procedurilor de comunicare la plata, casa teritoriala care inregistreaza acest dosar in evidentele sale are obligatia sa verifice dosarul administrativ, venit prin transfer, sa valideze punctajul mediu anual si sa comunice la plata pentru a se achita drepturile de pensie pensionarului in cauza.
Verificarea este necesara pentru a nu se introduce, eventual, in baza de date informatizata a casei teritoriale de pensii informatii eronate care ar putea sa afecteze, pe termen lung, drepturile de pensie ale celui venit prin transfer.
Asadar, casa de pensii care primeste dosarul de pensie va proceda la verificarea dosarului venit prin transfer, va emite si va comunica decizia de pensie, precum si transmiterea catre sistemul central de plati a modalitatii de plata prin banca, incepand cu luna de plata comunicata de casa expeditoare. Facem precizarea ca plata drepturilor de pensie se va efectua de catre casa expeditoare pentru o perioada de inca 3 (trei) luni calendaristice.



26-02-2013 16:11

Sursa:

[ link extern ]
Multumesc mult de tot , asa am auzit si eu ca dureaza cel putin 3 luni pana trimit pensia pe noua adresa . cred ca varianta deschiderii unui cont este cea mai ok.
1. Cand dosarul de pensie se transfera dintr-un judet in altul Casa de Pensii care primeste dosarul face din nou calculul pensiei si emite o noua decizie si de aici aceasta intarziere.

2. Dar intre timp Casa de Pensii de la fostul domiciliu ii mai achita pensia timp de 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea pensiei pe o alta adresa vasilica67 vasilica67 buna ziua am si eu o intrebare-parintii mei sunt pensionari ,au pe buletin adresa in bucuresti ,dar ei sau mutat la fratele meu in judetul giurgiu,daca nu au ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu pensie urmas emma_c emma_c Buna ziua, Copilul meu beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui sau. Intre timp am schimbat domiciliul intr-un alt judet si nu stiu cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mutare dosar pensie la domiciliul nou in alt judet paicaflorica paicaflorica Va multumim ca existati Am cumparat o locuinta in alt judet,luna viitoare urmeaza sa incheiem contractul vanzare cumparare.Pensia o ridic cu cardul.Va rog sa ... (vezi toată discuția)