avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schimbare domiciliu pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schimbare domiciliu pensie urmas

Buna ziua,
Copilul meu beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui sau. Intre timp am schimbat domiciliul intr-un alt judet si nu stiu cum trebuie sa procedez pentru ca pensia de urmas sa vina la domiciliul actual. Multumesc anticipat pentru informatii!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 4 Aprilie 2014
Pensionarul trebuie să se adreseze casei judeţene de pensii de care aparţine cu domiciliul actual cu:
- cerere în vederea transferării drepturilor de pensie în alt judeţ;
- copie a actului de identitate din care să rezulte noua adresă;
- un talon de pensie.

În situaţia transferului dosarului de pensie, conform procedurilor de comunicare la plată, casa teritorială care înregistrează acest dosar în evidenţele sale are obligaţia să verifice dosarul administrativ, venit prin transfer, să valideze punctajul mediu anual şi să comunice la plată pentru a se achita drepturile de pensie pensionarului în cauza. Aşadar, casa destinatară va proceda la verificarea dosarului venit prin transfer, va emite și va comunica decizia de pensie, precum și transmiterea către sistemul central de plăți a modalității de plată prin bancă, începând cu luna de plată comunicată de casa expeditoare. Facem precizarea că plata drepturilor de pensie se va efectua de către casa expeditoare pentru o perioadă de încă 3 (trei) luni calendaristice prin mandate poștale cu dungă albastră, la noua adresă de domiciliu a pensionarului.

Verificarea este necesară pentru a nu se introduce, eventual, în baza de date informatizată a casei teritoriale de pensii informaţii eronate care ar putea să afecteze, pe termen lung, drepturile de pensie ale celui venit prin transfer.

Sursa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare dosar pensie la domiciliul nou in alt judet paicaflorica paicaflorica Va multumim ca existati Am cumparat o locuinta in alt judet,luna viitoare urmeaza sa incheiem contractul vanzare cumparare.Pensia o ridic cu cardul.Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Transfer dosar de pensie monicaa18 monicaa18 daca mi-am schimbat domiciliul intr-un alt judet cum procedez sa-mi transfer dosarul de pensie din judetul in care am locuit anterior (vezi toată discuția)
Primirea pensiei pe o alta adresa vasilica67 vasilica67 buna ziua am si eu o intrebare-parintii mei sunt pensionari ,au pe buletin adresa in bucuresti ,dar ei sau mutat la fratele meu in judetul giurgiu,daca nu au ... (vezi toată discuția)